«Βροχή» από ρωσικούς πυραύλους εναντίον του Ισλαμικού κράτους

«Βροχή» από ρωσικούς πυραύλους εναντίον του Ισλαμικού κράτους

Η Μόσχα κινείται κατά στόχων του ISIS από αέρα και θάλασσα – Τι δηλώνουν οι ΗΠΑ.

Με πυραύλους που εκτοξεύονται από πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία θάλασσα συνεχίζει η Ρωσία τις επιθέσεις της εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους. Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας 26 πύραυλοι από πολεμικά πλοία εκτοξεύτηκαν την Τετάρτη πλήττοντας στόχους του Ισλαμικού Κράτους και της Al-Nusra, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Σε συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν -μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες- ο Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε πως τέσσερα πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 26 πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Κατά τον ίδιο, όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν και δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων.

«Εκτός από την Πολεμική Αεροπορία που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε τους εξτρεμιστές, σήμερα το πρωί συμμετείχαν και πλοία του Στόλου της Κασπίας. Τέσσερα αντιτορπιλικά εκτόξευσαν 26 πυραύλους σε έντεκα στόχους από τη Ναυτική Βάση Καλίμπρ» είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Εν τω μεταξύ όμως, ο συριακός στρατός εξαπολύει μεγάλη χερσαία επίθεση στη δυτική Συρία με ρωσική αεροπορική κάλυψη…
Σύρος αξιωματούχος επιβεβαίωσε, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, αναφορές ακτιβιστών και ανταρτών ότι στρατεύματα του Άσαντ επιτέθηκαν στις γειτονικές επαρχίες Χάμα και Ιντλίμπ -στην πρώτη μεγάλη χερσαία επιχείρηση αφότου ξεκίνησαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές την περασμένη εβδομάδα.

Από αμερικανικής πλευράς, ο υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν στρατιωτικά με τη Ρωσία, ούτε και προτίθενται να το πράξουν. Η στρατηγική της είναι «τραγικά λανθασμένη», επισήμανε επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες κατά της Μόσχας ότι οι επιδρομές της δεν εστιάζουν στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επισήμανε πάντως πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεχίσουν βασικές, τεχνικές συνομιλίες σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων.

Δείτε το βίντεο: