VW: Αδύνατον να προβλεφθεί ο αντίκτυπος του νέου κορωνοϊού

VW: Αδύνατον να προβλεφθεί ο αντίκτυπος του νέου κορωνοϊού
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κορωνοϊός προκαλεί προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και αναγκάζει τον γερμανικό όμιλο αυτοκινήτων και άλλες επιχειρήσεις στην αναστολή της παραγωγής.

Σε αχαρτογράφητα νερά βαδίζουν οι επιχειρήσεις, με τις περισσότερες να μην είναι σε θέση να υπολογίσουν το κόστος από την επιδημία του Covid-19. Η Volkswagen προειδοποίησε ότι είναι σχεδόν αδύνατον να προβλεφθεί ο οικονομικός αντίκτυπος από την πανδημία του κορωνοϊού που έχει εξαπλωθεί στη Γερμανία και σε άλλες χώρες του κόσμου, προκαλώντας προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και αναγκάζει τον γερμανικό όμιλο αυτοκινήτων και άλλες επιχειρήσεις στην αναστολή της παραγωγής.

«Η πανδημία Covid-19 μας φέρνει μπροστά σε άγνωστες λειτουργικές και οικονομικές προκλήσεις», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Χέρμπερτ Ντις. «Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση του κορωνοϊού βάζοντας όλες τις δυνάμεις μας και σε στενή συνεργασία και υψηλό ηθικό στον όμιλο».

Στην ετήσια έκθεση, η VW επανέλαβε την πρόβλεψη του Φεβρουαρίου ότι αναμένει πωλήσεις αυτοκινήτων στα ίδια επίπεδα με το 2019, ενώ προς το παρόν διατηρεί το στόχο για περιθώριο λειτουργικών κερδών μεταξύ 6,5% και 7,5%.