Web Medical: Σχεδιάζοντας το ψηφιακό ιατρείο σας

Web Medical: Σχεδιάζοντας το ψηφιακό ιατρείο σας
Με την ιατρική να «μεταφέρεται» ολοένα και περισσότερο στον ψηφιακό κόσμο, η Web Medical δίνει την ευκαιρία σε γιατρούς του κάθε κλάδου να σχεδιάσουν το δικό τους, μοναδικό, διαδικτυακό ιατρείο.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο που οι άνθρωποι επικοινωνούν με τους ειδικούς του κλάδου της υγείας. Από την έναρξη της πανδημίας, έχει παρατηρηθεί μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των ασθενών παγκοσμίως που απέφυγαν ιατρική φροντίδα λόγω ανησυχιών για τον COVID-19. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) το εν λόγω ποσοστό ανέρχεται σε 40%.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εξ αποστάσεως ιατρική και η online αναζήτηση ειδικού γιατρού αναδείχθηκαν σε σημαντικούς παράγοντες στήριξης των πολιτών που χρειάζονταν ιατρική βοήθεια, ενώ παράλληλα έμεναν ασφαλείς εν μέσω πανδημίας. Έτσι, παρουσιάστηκε η ανάγκη της online παρουσίας των γιατρών, έτσι ώστε να μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς άμεσα και εύκολα.

Η Web Medical απαντά στην ανάγκη των ειδικών του κλάδου της υγείας για διαδικτυακό «παρών», προσφέροντάς τους μια επιτυχημένη και αποδοτική ψηφιακή παρουσία. Το Fortune Greece μίλησε με την Cecil Lacenere, Creative Director και τον Δημήτρη Κοκολάκη, Head of Digital της MDesigners, του agency πίσω από το project της Web Medical.

Ποιες λύσεις προσφέρει η Web Medical; Τι περιλαμβάνουν οι υπηρεσίες σας και σε ποιους απευθύνεστε;

Η WebMedical δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των ιατρών και των επαγγελματιών της υγείας στην ψηφιακή επικοινωνία και ευρύτερα στην οπτική επικοινωνία. Στο πλαίσιο των λύσεων που προσφέρουμε, βοηθούμε επιπλέον τα ιατρεία στην ψηφιακή τους μετάβαση. Σε επίπεδο λειτουργικότητας, προσφέρουμε Υπηρεσίες όπως η ψηφιακή γραμματεία, online ραντεβού, online πληρωμή, και ψηφιακή ενημέρωση ασθενών και επισκεπτών.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να διαφοροποιείστε από τον ανταγωνισμό;

Δίνουμε μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Tα έργα μας θέλουμε να είναι καλαίσθητα και πλήρη, μέσα από την πληρότητα τους να προσδίδουν κύρος, αξιοπιστία, και εμπιστοσύνη. Η λειτουργικότητα είναι, επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο, στο όποιο πάντα επενδύουμε.

Πώς προέκυψε η αρχική σας ιδέα και γιατί επιλέξατε ως αντικείμενο τις ιατρικές υπηρεσίες;

Αρκετοί ιατροί, που ιδιωτεύουν, απευθύνθηκαν σε εμάς, τους MDesigners, για να τους υποστηρίξουμε. Όταν διαπιστώσαμε πως υπάρχει ανάγκη στον τομέα αυτών των υπηρεσιών, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι περισσότερο εστιασμένο. Έτσι, δημιουργήθηκε το project της WebMedical.

Εν μέσω κορωνοϊού, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στράφηκαν στα ψηφιακά μέσα για το κλείσιμο ραντεβού αλλά και την επικοινωνία με γιατρούς. Είδατε αύξηση στο ενδιαφέρον από επαγγελματίες του χώρου της υγείας;

Θεωρούμε πως η κατάσταση με την πανδημία αδράνησε τα ιατρεία. Οι επισκέψεις ήταν ελάχιστες, οι ιατροί είναι λειτουργοί της υγείας, δεν έχουν πάντα τα επιχειρηματικά αντανακλαστικά, ώστε να δράσουν τόσο άμεσα. Θεωρούμε πως σε αυτά τα ζητήματα χρειάζονται συμβουλευτική και αξιόπιστη υποστήριξη.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας «ιδανικής» ιστοσελίδας για την ιατρική κοινότητα και ποια είναι η βέλτιστη μέθοδος σύνθεσης ενός «ψηφιακού ιατρείου»;

Όπως το λέτε, ας το φανταστούμε κάπως αλληγορικά:

  • Το Design της ιστοσελίδας είναι η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση του ιατρείου.
  • Η τεχνολογία και η λειτουργικότητα της είναι ο ιατρικός εξοπλισμός του.
  • Τα κείμενά της είναι ο επιστημονικός λόγος
  • Οι φωτογραφίες και τα videos είναι η προσωπική αισθητική της/του ιατρού.

H ιατρική ιστοσελίδα για εμάς είναι ένα ψηφιακό ιατρείο, πρέπει να φροντίζει τους επισκέπτες όπως το πραγματικό ιατρείο, ευχάριστα, φιλικά, επιστημονικά.

Μπορείτε να μας δώσετε παραδείγματα/metrics από το πόσο βελτίωσε η υπηρεσία σας τους πελάτες σας;

Υπάρχει ένα σημαντικό ποιοτικό χαρακτηριστικό, στο οποίο θα θέλαμε να αναφερθούμε. Πέρα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό που προωθούμε, οι πελάτες μας, Ιατροί, διατροφολόγοι και άλλοι επαγγελματίες της υγείας, απολαμβάνουν αναγνώριση από το κοινό τους. Η άρτια εικόνα των ιστοσελίδων τους και η προσεγμένη ψηφιακή επικοινωνία που διατηρούν με το κοινό τους, τους προσφέρει αξιοπιστία. Μας μεταφέρουν συνεχώς πως τους επιλέγουν οι ψηφιακοί τους επισκέπτες καθώς αξιολογούν πολύ θετικά την διαδικτυακή τους εικόνα.

Με τον κορωνοϊό παρατηρούμε μια έξαρση στην εξ αποστάσεως ιατρική. Είναι τελικά αποτελεσματική σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους;

Δεν θα λέγαμε πως είμαστε ειδικοί σε αυτό το ζήτημα, η τηλεϊατρική είναι ένας άλλος τομέας από τον δικό μας, αυτόν της επικοινωνίας. Ωστόσο, η τεχνολογία, χάρη σε σύγχρονα εργαλεία, όπως οι βιντεοκλήσεις, τα online ραντεβού, η ασφαλής αποστολή και λήψη αρχείων, μπορεί να διευκολύνει καταστάσεις, όπου η δια ζώσης επαφή δεν είναι εφικτή. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισής για την αποτελεσματικότητα τέτοιων μεθόδων σε σχέση με την παραδοσιακή επίσκεψη.