Webjar: Η προηγμένη τεχνολογία στην υπηρεσία της επικοινωνίας

Webjar: Η προηγμένη τεχνολογία στην υπηρεσία της επικοινωνίας
Η εταιρεία που σπάει τα τεχνολογικά κατεστημένα και κάνει disrupt σε ολόκληρο τον κλάδο της.

H webjar φέτος κλείνει 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Δημιουργήθηκε το 2012, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της αγοράς για μια εταιρεία που θα κατασκεύαζε ιστοσελίδες με συνέπεια και υψηλή αισθητική. Μέσα στα χρόνια η εταιρεία εξελίχθηκε, άλλαξε και, το σημαντικότερο, παραμένει παρούσα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον τόσο της επικοινωνίας και της διαφήμισης, όσο και της τεχνολογίας συνολικότερα.

Η Webjar είναι το σύγχρονο agency. Η απάντηση στην ανάγκη που έχουν σήμερα οι πελάτες να επικοινωνούν με τον τελικό καταναλωτή, με τρόπο άμεσο και σύγχρονο σε όλα τα πιθανά μέσα. Marketing, επικοινωνία, τεχνολογία. Οι τρεις πυλώνες που την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα

Καλύπτοντας ολόκληρο το επικοινωνιακό φάσμα με μια δομημένη και δυνατή ομάδα 45 επαγγελματιών (Strategy, Media, Creative, Social, Video Production, Performance, SEO, CRM & Influencers), σκοπός της Webjar ήταν και παραμένει η δημιουργία μιας συνολικής πρότασης προς τους συνεργάτες της. Αυτή ακριβώς η ανθρωποκεντρική προσέγγιση έχει εμπλουτίσει το πελατολόγιό της με σημαντικούς οργανισμούς, όπως ο Όμιλος Σφακιανάκη, η Imperial Tobacco Hellas, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, η ΑΦΗΣ Α.Ε., η Minoan Lines, η Liknoss, η Flexcar, ο Συνήγορος του Πολίτη κ.ά.

Σύμφωνα με τη Σοφία Παναγιωτίδου, Partner & COO, η Webjar εστιάζει στο πώς η επένδυση ενός πελάτη στα διάφορα κομμάτια του marketing και της διαφήμισης θα του επιστρέψει πραγματική αξία τόσο στα KPIs που ορίζει η επικοινωνία, αλλά και σε πραγματικά νούμερα στο P&L του. Όπως υπογραμμίζει ο Νικόλας Χατζής, Founder & CEO της Webjar, «δεν ασχολούμαστε μόνο με την επικοινωνία, αλλά με το marketing, την εμπειρία του πελάτη έως και τη συνολικότερη λειτουργία μιας επιχείρησης. Αυτό συνιστά μια απόλυτα ολιστική προσέγγιση, με μοναδικό σκοπό να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Το tagline «Engaging beyond technology» αποτελεί την πεμπτουσία του οράματος της Webjar, που είναι να φέρει το brand ακόμη πιο κοντά στον τελικό καταναλωτή. Η αποστολή αυτή δεν γνωρίζει όρια, καθώς παράγει περιεχόμενο και χαράζει στρατηγικές που δεν περιορίζονται σε κανένα μέσο, αλλά εξαπλώνονται παντού και συμβάλλουν τα μέγιστα  για την επίτευξη του στόχου τού εκάστοτε project.

Απαντώντας στις τεχνολογικές ανάγκες

Αγαπώντας τις προκλήσεις, τα τελευταία χρόνια η Webjar έκανε συνειδητά μια στροφή σε έργα με αρκετά περίπλοκες υλοποιήσεις και πολύ υψηλές απαιτήσεις. Αποκωδικοποιώντας την ανάγκη για μεγάλη εξειδίκευση στο κομμάτι του software engineering, προέκυψε η trillionCode, που αποτελεί το νέο μέλος του οικοσυστήματος της Webjar. Το νέο «τεχνολογικό όπλο» χτίστηκε από μια ομάδα 14 ατόμων και περιλαμβάνει Engineers, Data Analysts, Business Analyst, και UI/UX Designers. Η trillionCode είναι technology agnostic. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένες τεχνολογίες, αλλά, χρησιμοποιώντας κάθε φορά την τεχνολογία που απαιτείται, δημιουργεί το κατάλληλο εργαλείο και την καλύτερη υλοποίηση για τον πελάτη. Με την επιλογή αυτή, δημιουργήθηκε ένα core σύστημα, το trillionCBS, χτισμένο σε JavaScript τεχνολογίες, το οποίο αποτελεί την καρδιά όλων των projects. Το σημαντικότερο με αυτήν την επιλογή είναι ότι χρησιμοποιούνται συνδυασμένες open source τεχνολογίες για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν. Αυτό προσδίδει σημαντική ασφάλεια και στον πελάτη, καθώς γνωρίζει ότι δεν εγκλωβίζεται σε ένα πλήρως κλειστό σύστημα.

Μέσα από τη δεκαετή πορεία της, η Webjar και η TrillionCode έχουν πολλά επιτυχημένα projects στο ενεργητικό τους, όμως ο Νικόλας και η Σοφία ξεχωρίζουν κάποια μοναδικά έργα. Κατ’ αρχάς, το λανσάρισμα δύο καπνικών προϊόντων νέας γενιάς (heated tobacco και e-cigarette), όπου, παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος, η εταιρεία έφτασε πολύ μπροστά από τους στόχους που είχαν τεθεί όσον αφορά τη διείσδυση στην αγορά, δημιουργώντας ποιοτικό περιεχόμενο, αλλά και αναπτύσσοντας όλο το πελατειακό ταξίδι, από την εκπαίδευση μέχρι και την αγοραστική και μετα-αγοραστική εμπειρία. Δεύτερον, τη συνεργασία με τον «Συνήγορο του Πολίτη», όπου με την ομάδα της -ίσως πιο σημαντικής- ανεξάρτητης αρχής, βοήθησαν στη μεταμόρφωση της εμπειρίας του χρήστη και στη δημιουργία μιας σύγχρονης πλατφόρμας καταχώρισης και παρακολούθησης των αιτημάτων.

Νέες επιχειρηματικές συνεργασίες

Το μέλλον είναι γεμάτο προκλήσεις και η Webjar σκοπεύει να ενδυναμώσει το οικοσύστημά της με ακόμη περισσότερο ταλέντο. Στα επόμενα βήματα της εταιρείας περιλαμβάνεται η στρατηγική συνεργασία με μορφή συνεταιρισμού με την ON.Marketing και τον Πάνο Λαδά. Στόχος, μέσα από τη μεγάλη εμπειρία του Πάνου στο κομμάτι του performance, είναι να στηριχθούν ακόμα περισσότερο οι επιλογές των πελατών. Με γνώμονα τους συνεργάτες της, λοιπόν, η Webjar δημιουργεί, αναπτύσσεται και φέρνει στην επικοινωνία εξέλιξη και φρέσκες ιδέες.