WIND: Προτεραιότητα η υγεία των εργαζομένων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες της

WIND: Προτεραιότητα η υγεία των εργαζομένων και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες της
Ανταποκρινόμενη με ταχύτητα και ευαισθησία στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας COVID-19, συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, στα δίκτυα νέας γενιάς και στις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού.

H επόµενη µέρα της πανδηµίας Covid-19 µας βρίσκει όλους αντιµέτωπους µε µία νέα κανονικότητα και µε ένα διαφορετικό περιβάλλον, επιχειρησιακό και κοινωνικό. Η εµφάνιση αυτής της κρίσης έδειξε ότι όσο καλά και να έχεις σχεδιάσει το αύριο µπορεί να υπάρχουν εκπλήξεις. Για ακόµη µια φορά φάνηκε πως για τις επιχειρήσεις η ταχύτητα, η ευελιξία, η αποφασιστικότητα και η γρήγορη λήψη αποφάσεων είναι εξίσου σηµαντικά στοιχεία µε τον προσεκτικό σχεδιασµό. Όλα τα παραπάνω αποτελούν µέρος του «DNA» της WIND, η οποία είδε τις πρακτικές της εν µέσω καραντίνας να αποδίδουν και να δηµιουργούν µια σιγουριά για το αύριο.

Από την πρώτη στιγµή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύµβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής, µε επιστολή του ενηµέρωσε σχετικά τους εργαζόµενους της εταιρείας.

«Η WIND θέτει την προστασία των ανθρώπων της και την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας στους πελάτες της, ως υπέρτατες προτεραιότητες. Εξαρχής, όταν το ενδεχόµενο άµεσης εξάπλωσης της πανδηµίας ήταν πλέον ορατό στη χώρα µας, ήµασταν από τις πρώτες εταιρείες που εφάρµοσαν ένα εξειδικευµένο σχέδιο διαχείρισης της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεραιότητα η ασφάλεια 

H WIND προχώρησε από πολύ νωρίς σε αυστηρά προληπτικά µέτρα που εγγυήθηκαν την ασφάλεια, αλλά και την ηρεµία των εργαζοµένων της, σχετικά µε το εργασιακό τους περιβάλλον, µε χαρακτηριστικό παράδειγµα την καταβολή µέσα στην κρίση του bonus του 2019 και –νωρίτερα από το προβλεπόµενο– του δώρου Πάσχα. Η εταιρεία είχε ήδη εντάξει την τηλεργασία στη λειτουργία της, πολύ πριν γίνει ρουτίνα για πολλούς. Από τις 3 Μαρτίου το 50% των εργαζοµένων της ήδη εργαζόταν από το σπίτι, ενώ στις 16 Μαρτίου το ποσοστό ήταν άνω του 95% σε ένα σύνολο περίπου 1.000 εργαζοµένων. Παράλληλα εφάρµοσε αυστηρά µέτρα προστασίας, σύµφωνα µε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για τους ανθρώπους της στα τεχνικά τµήµατα που παρέµειναν στις εγκαταστάσεις της.

To ζωτικό αγαθό της επικοινωνίας

Ο κ. Ζαρκαλής επισήµανε «στη WIND αναγνωρίζουµε ότι σήµερα –περισσότερο από ποτέ άλλοτε– οι πελάτες µας στηρίζονται στις υπηρεσίες µας. Για την επικοινωνία µε τα αγαπηµένα τους πρόσωπα. Την ενηµέρωση. Την εκπαίδευση. Την ψυχαγωγία. Τις συναλλαγές. Την τηλε-εργασία. Την επείγουσα κλήση. Και, πάνω απ’ όλα, την επαφή µε τον συνάνθρωπο».

Η εταιρεία, µε µακροχρόνιες επενδύσεις σε δίκτυα και υποδοµές, κατάφερε να ανταποκριθεί άψογα στην υψηλή ζήτηση και συνέχισε να προσφέρει στους πελάτες της αδιάλειπτες ποιοτικές υπηρεσίες επικοινωνίας.

Το ψηφιακό κράτος, η τηλεργασία, η κατ’ οίκον ψυχαγωγία, οι online συναλλαγές και η ταχεία µετάβαση της πλειοψηφίας των φυσικών δραστηριοτήτων σε ψηφιακό περιβάλλον, εκτόξευσαν τη ζήτηση υπηρεσιών και ήρθαν για να µείνουν.

Οι συνάνθρωποι μας σε πρώτο πλάνο

Η WIND καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών µέτρων, µε αίσθηµα υπευθυνότητας και αλληλεγγύης προς την κοινωνία και τους συνδροµητές της, προχώρησε σε µια σειρά ενεργειών που αφορούν στη συνεχή συνδεσιµότητα των πελατών της, αλλά και στη φροντίδα του γενικού συνόλου των συνανθρώπων µας. Ανάµεσα σε άλλα η εταιρεία προχώρησε σε δωρεάν επικοινωνία και υπηρεσίες δεδοµένων στους συνδροµητές της (ιδιώτες και επιχειρήσεις), σε δωρεάν επιπλέον επικοινωνία στους συνδροµητές της στα αποκλεισµένα χωριά Ξάνθης και Καστοριάς, ενώ ειδικά για τους συνδροµητές της στις σκληρά δοκιµαζόµενες Ιταλία και Ισπανία προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες φωνής και δεδοµένων.

Η κοινωνική δράση της εταιρείας ήταν αντίστοιχη. Ξεχωρίζουν η δωρεάν µεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς οµάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία µε τις εταιρείες ραδιοταξί ΚΟΣΜΟΣ και TAXIWAY και η πρόσβαση χωρίς κόστος στα γραπτά µηνύµατα (sms) 13033 της Πολιτικής Προστασίας, στο 10306 γραµµή Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΕΚΠΑ και στο 1110 της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα έδωσε πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδοµένων από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρµες που χρησιµοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.

Ακόµη, στεκόµενη στο πλευρό των µαχητών της πρώτης γραµµής, η WIND θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες WI-FI σε όλα τα κτίρια του νοσοκοµείου «Σωτηρία», διευκολύνοντας την επικοινωνία τόσο των εργαζοµένων του, όσο και των ασθενών, ενώ καλύπτει όλες τις ανάγκες επικοινωνίας των 500 κινητών µονάδων του Υπουργείου Υγείας που πραγµατοποιεί τεστ ανίχνευσης COVID-19 πανελλαδικά.

Η WIND έχει πλέον το βλέµµα της στραµµένο στην επόµενη µέρα, στην οποία επιδιώκει να βρίσκεται ανάµεσα στους πρωταγωνιστές της ανόρθωσης της οικονοµίας, ως ασφαλής και υπεύθυνος εργοδότης και συστηµατικός επενδυτής.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στο πλαίσιο του αφιερώματος “The Coronavirus Economy”.