Work it: Η ελληνική εταιρεία που επιβραβεύει το προσωπικό των café, bar και εστιατορίων

Work it: Η ελληνική εταιρεία που επιβραβεύει το προσωπικό των café, bar και εστιατορίων

Η πρώτη πλατφόρμα ανάδειξης, δικτύωσης κι επιβράβευσης του προσωπικού.

Η καινοτόμα startup work it απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου εστίασης. Στόχος του work it είναι να φέρει στο προσκήνιο το ανθρώπινο δυναμικό των καταστημάτων και να δώσει την ευκαιρία στους καλύτερους να αναδειχθούν, μέσα από την ποιότητα της δουλειάς τους. Το work it προσδοκά να συνθέσει ένα ισχυρό «τρίγωνο» μεταξύ των εργαζομένων, των καταστημάτων και των πελατών. Πίσω από αυτήν την ιδέα και την υλοποίησή της, βρίσκονται τρεις νέοι και φιλόδοξοι επαγγελματίες του χώρου της τεχνολογίας και του management, οι Θοδωρής Ντίλος, Μιχάλης Κορκάρης και Γιάννης Φρόντζος.

Τι είναι το work it;

Το work it είναι η πρώτη πλατφόρμα δικτύωσης κι επιβράβευσης του ανθρώπινου δυναμικού στον επισιτιστικό κλάδο, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους να λάβουν αξιολογήσεις για τις υπηρεσίες τους σε μορφή εικονικών tips, από τους πελάτες των καταστημάτων. Οι -θετικές, μιας και σχόλια ή αρνητικές δεν υπάρχουν- αξιολογήσεις ενισχύουν το επαγγελματικό προφίλ που έχει ήδη δημιουργήσει ο εργαζόμενος στην πλατφόρμα και τον τοποθετούν μπροστά από τον ανταγωνισμό στο κομμάτι της εύρεσης εργασίας που γίνεται μέσα από το work it. Οι αξιολογήσεις αυτές ενισχύουν ταυτόχρονα και την εικόνα ενός καταστήματος μιας και το αναδεικνύουν σαν κατάστημα για το “εξαιρετικό service”, κάτι που είναι πλέον μετρήσιμο μέσω των tips. Πόσες φορές έχετε πάει σε ένα εστιατόριο που ενώ σας εντυπωσίασε το φαγητό, το service ήταν κατώτερο των προσδοκιών;

Συμπληρωματικά, τα tips αυτά λειτουργούν και σαν “φορητή φήμη” του εκάστοτε εργαζόμενου. Πλέον, εκτός από τη δυνατότητα των μαγαζιών να παίρνουν τα εύσημα (μέσω των πολύ γνωστών foursquare ή trip advisor) για την πολύ καλή εξυπηρέτηση ή το εξαιρετικό φαγητό/κοκτέιλ/καφέ, το προσωπικό του κάθε καταστήματος θα μπορεί να αναγνωρίζεται για το επίπεδο του επαγγελματισμού του.

Ως εκ τούτου, ο/η εργαζόμενος/η θα μπορεί να μεταφέρει αυτή τη θετική ανταπόκριση των πελατών προς το πρόσωπό του/της και στο επόμενο μαγαζί που θα πάει να εργαστεί, ανεβάζοντας ταυτόχρονα το status της εξυπηρέτησης του νέου χώρου εργασίας.

Τι προσφέρει το work it;

Το work it φιλοδοξεί να καλύψει στο έπακρο τις ανάγκες ζήτησης εξειδικευμένου προσωπικού που υπάρχουν στον χώρο, προσφέροντας εύκολες αλλά επαγγελματικές υπηρεσίες στους χρήστες της. Γι’ αυτόν τον λόγο, προσφέρει στις επιχειρήσεις έναν ειδικό χώρο που θα αναρτούν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας τους και θα μπορούν να βρίσκουν τους κατάλληλους επαγγελματίες. Οι εργαζόμενοι, επίσης, είναι άμεσα ενημερωμένοι για την κίνηση εργασιών στον κλάδο και μπορούν να αναζητήσουν εύκολα και γρήγορα τη νέα τους θέση.

Παράλληλα, το work it είναι το μοναδικό μέσο που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες που επισκέπτονται τις επιχειρήσεις του κλάδου, να αξιολογούν την εξυπηρέτηση που δέχονται μέσω της εφαρμογής tippy by work it (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.workit.tippy). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν σε χρήστες Android και είναι σχεδιασμένη με όλες τις τελευταίες τάσεις με σκοπό να είναι όσο πιο φιλική στη χρήση της. Μέσα σε λίγα taps, ο κάθε χρήστης μπορεί να επιβραβεύσει τον επαγγελματία που τον εξυπηρέτησε στο εκάστοτε μαγαζί.

Η πλατφόρμα συλλέγει και ταξινομεί τις αξιολογήσεις των χρηστών σε πραγματικό χρόνο. Ως εκ τούτου, οι επαγγελματίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενημερώνονται για τις αξιολογήσεις που δέχονται. Το αντικειμενικό κριτήριο ταξινόμησης μέσω των τελικών καταναλωτών, βοηθάει τόσο τις επιχειρήσεις να βρουν το προσωπικό που πληροί τα κριτήρια, όσο και τους ίδιους τους επαγγελματίες, βοηθώντας τους να εστιάσουν στη βελτίωση και την εξέλιξή τους.

Το οικοσύστημά μας μετράει ήδη τέσσερις μήνες «on air» – ενεργό από τον Νοέμβριο του 2015 – και φιλοξενεί περισσότερους από 700 επαγγελματίες και 750 επιχειρήσεις.

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτο ρυθμό στο https://www.workit.com.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με email στο info@workit.com.gr

Το work it είναι επίσημος συνεργάτης του Bar Academy.