“Work Somewhere Awesome”: Πώς η XM έγινε η #1 ανθρωποκεντρική fintech

“Work Somewhere Awesome”: Πώς η XM έγινε η #1 ανθρωποκεντρική fintech
Big. Fair. Human. είναι οι τρεις αξίες που χαρακτηρίζουν την XM και αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους πελάτες και τους εργαζομένους της.

Στον δυναμικό κόσμο των fintech, η XM ξεχωρίζει όχι μόνο ως σημαντικός παίκτης του κλάδου της, αλλά ως παράδειγμα που έχει καταφέρει να συνδυάσει αρμονικά την τεχνολογία, τον πολιτισμό και τις αξίες για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου  ευδοκιμεί η ηρεμία, η συνεργασία αλλά και η προσωπική εξέλιξη των ανθρώπων της.

Παγκόσμια παρουσία με εγχώρια μοναδικότητα

Με ιστορία 14 ετών και γραφεία σε εννιά στρατηγικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και των ΗΑΕ, ο Όμιλος ΧΜ μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα. Η έντονη παρουσία του σε αγορές διαφορετικού χαρακτήρα, μαζί με την προσαρμοστικότητά του, έχει συμβάλει σημαντικά στην προσέλκυση πάνω από 10 εκατομμύρια πελατών παγκοσμίως, στους οποίους προσφέρονται υπηρεσίες σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Όμως, δεν είναι μόνο οι αριθμοί που διηγούνται το success story της XM, αλλά η συνεχόμενη αναγνώρισή της ως κορυφαίος εργοδότης, με αποκορύφωμα την πρόσφατη κατάκτηση της πρώτης θέσης στο 2024 Best Workplaces™ στην Κύπρο και την αναγνώριση για τις προσπάθειές της στη συμπερίληψη και την ισότητα των φύλων.

Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

Το ήθος που διέπει τη φιλοσοφία της XM, και περικλείεται στο σύνθημα “Work Somewhere Awesome!”,  είναι μια «ζωντανή πρακτική». Η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην εμπειρία των εργαζομένων, ενισχύοντας ένα σύγχρονο, ευέλικτο και προοδευτικό οικοσύστημα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεχή και ανοιχτή επικοινωνία και τη συναδελφικότητα, μέσω πρακτικών όπως η open-door κουλτούρα, οι τακτικές ενδοτμηματικές και διατμηματικές συναντήσεις, οι ομάδες εργασίας, τα ομαδικά workshops, οι ετήσιες έρευνες προσωπικού και τα strategy meetings, τα οποία βοηθούν στο «δέσιμο» της ομάδας και ευνοούν την πολυφωνία μεταξύ των συναδέλφων, έχοντας ως οδηγό τις αξίες Big. Fair. Human.

Αυτή η αφοσίωση στη συνεχή μάθηση και ανάπτυξη υποστηρίζεται από προηγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδικτυακές πλατφόρμες, διασφαλίζοντας ότι οι XMers παραμένουν στην πρώτη γραμμή του κλάδου. Το αποτέλεσμα είναι η σύνθεση ενός σύγχρονου, ευέλικτου, συμπεριληπτικού, αξιοκρατικού και τεχνολογικά καινοτόμου οικοσυστήματος, όπου όλοι έχουν την ευκαιρία να ακουστούν, να σχεδιάσουν και να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι σε ένα Big. Fair. και Human. μέλλον.

Κάνοντας τη διαφορά έξω από το γραφείο

Η επίδραση όμως της XM εκτείνεται και πέρα από τους τοίχους του γραφείου της. Με δέσμευση στο περιβάλλον και με γνώμονα τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου, η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες κοινοτικής υποστήριξης, ανθρωπιστικής βοήθειας, υγειονομικής περίθαλψης και βιωσιμότητας. Μέσω αυτών των προσπαθειών η XM βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ενίσχυση τοπικών κοινωνιών σε όλο τον κόσμο, προς όφελος του κοινού καλού.

Great Place To Work

Η θέση της εταιρείας ως κορυφαίου χώρου εργασίας δεν βασίζεται μόνο στην επιχειρηματική της επιτυχία και την παγκόσμια εμβέλεια, αλλά στις καθημερινές εμπειρίες των εργαζομένων της. Με το εκπληκτικό 98% των XMers να την επιβεβαιώνουν ως ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μέρος όπου οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς, χαίρονται να εργάζονται και να εξελίσσονται. Όπως έχει δηλώσει η Μαρία Χατζηπαντελή, Group Chief People & Culture Officer της XM: «Στην XM, δεσμευόμαστε να κερδίζουμε διαρκώς την εμπιστοσύνη των εκλεκτών και αφοσιωμένων ανθρώπων μας. Η ακλόνητη επαγγελματικότητά τους, η αφοσίωσή τους και η εξαιρετική τους απόδοση μάς βοηθούν να παραμείνουμε στην κορυφή
του κλάδου μας και να πρωτοπορούμε. Τα εξαίρετα ταλέντα μας είναι αυτοί που καθιστούν ένα χώρο εργασίας πραγματικά εξαιρετικό».

Οι συνεχείς πρωτοβουλίες της XM την έχουν αναδείξει ανάμεσα στα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το Great Place to Work®. Πρόσφατα, η εταιρεία κατέκτησε την #1 θέση στα 2024 Best Workplaces™ της Κύπρου, “σκαρφάλωσε” στη κορυφή των Best Workplaces™ Ευρώπης 2023 και έλαβε την υψηλότερη διεθνή διάκριση ανθρώπινου δυναμικού, Investors In People Platinum.

Έχοντας επιτύχει την απρόσκοπτη ενσωμάτωση ισχυρών αξιών, όπως η ευημερία και η κοινωνική ευθύνη, η XM έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που προσφέρει περισσότερα από μια απλή εργασία— προσφέρει μια καριέρα με προοπτικές ανέλιξης, συνεχόμενη μάθηση και, εν τέλει, μια ουσιαστική εμπειρία ζωής. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός παραγόντων κάνει την XM, όχι έναν ακόμα εργασιακό χώρο, αλλά έναν οργανισμό που βοηθά τους ανθρώπους του να κάνουν τη διαφορά, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.