Ξαφά: Το Grexit μόνη εναλλακτική της εμμονής στις κόκκινες γραμμές

Ξαφά: Το Grexit μόνη εναλλακτική της εμμονής στις κόκκινες γραμμές

«Κανένας πιστωτής δεν θα βάλει χρήματα σε ένα καλάθι χωρίς πάτο».

«Αν δεν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές η μόνη εναλλακτική είναι το Grexit. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη και ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αυτά τα πράγματα είναι ασύμβατα» ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ. 

«Έχει σπαταληθεί παρά πολύ χρόνος για το πώς θα αποκαλείται η τρόικα και το μνημόνιο. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, μένει λίγος χρόνος, και δεν διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές», προσέθεσε η κυρία Ξαφά εξηγώντας πως «ο κ. Ντάισελμπλουμ και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπαν ότι υπάρχει σχέδιο Β’ για την Ελλάδα.»

«Κανείς πιστωτής δεν θα βάλει χρήματα σε ένα καλάθι χωρίς πάτο, χωρίς πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας… Η κυβέρνηση θέλει να πάρει εισπρακτικά μέτρα, όχι μεταρρυθμίσεις», σημείωσε η κυρία Ξαφά και συμπλήρωσε:

«Εάν δεν αναβαθμιστεί η παραγωγή και οι εξαγωγές προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος δεν θα μπορέσει η χώρα να έχει ανάπτυξη και να αυξηθούν οι μισθοί». Αναφερθείσα στις αντιδράσεις για τη δήλωσή της ότι απέσυρε το σύνολο των τραπεζικών της καταθέσεων από την Ελλάδα σχολίασε: «Δεν είναι πατριωτικό μου καθήκον να ρισκάρω τις καταθέσεις μου εφόσον δεν υπάρχει σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας».