Ξαφνική υποχώρηση 8% για Bitcoin και Ether λόγω… Μπάιντεν και Κίνας

Ξαφνική υποχώρηση 8% για Bitcoin και Ether λόγω… Μπάιντεν και Κίνας
pexels

Ξαφνική υποχώρηση στη ζώνη των 60.000 δολ. σημείωσε το Bitcoin, στα χαμηλότερα επίπεδα για τον μήνα, με τους αναλυτές να τα ρίχνουν σε Mπάιντεν και Kίνα.

Την ίδια στιγμή, την κατιούσα φαίνεται να έχει πάρει και το έτερο μεγάλο κρυπτονόμισμα, το Ether, το οποίο, σύμφωνα με την CoinGecko, υποχωρεί κατά 7%.

Σε αυτό το κλίμα, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων βρέθηκε στα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή εξαφανίστηκαν περί τα 200 δισ.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η τιμή του Bitcoin ήταν στα 60.000 δολ. και του Ether στα 4.300 δολ.

«Είδαμε να υπογράφεται το νομοσχέδιο για τις υποδομές των ΗΠΑ, το οποίο επέφερε ένα sell off από τους traders που ανησυχούν για τη φορολογία», δήλωσε ο Hayden Hughes, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Impact, μιας πλατφόρμας που επιτρέπει στους επενδυτές να αντιγράφουν τις στρατηγικές άλλων κρυπτεμπόρων.

Ο Hayden Hughes ανέφερε επίσης την ανησυχία για τους περιορισμούς που επιβάλλει η Κίνα στην αγορά. Η χώρα του δράκου σχεδιάζει να επιβάλει νέες, τιμωρητικές τιμές στην ενέργεια για εταιρείες που εμπλέκονται στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης Μενγκ Γουέι σε συνέντευξη Τύπου.

Οι νέες φορολογικές απαιτήσεις για τα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν μέρος του νομοσχεδίου υποδομής 550 δισεκατομμυρίων δολαρίων που μόλις υπέγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Η Κίνα, εν τω μεταξύ, έχει επιβάλει ευρέα κατασταλτικά μέτρα στη βιομηχανία κρυπτογράφησης εδώ και πολλούς μήνες, εν μέρει λόγω της κατανάλωσης ενέργειας και των πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την εξόρυξη Bitcoin.

Το Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, ενώ το Ether έχει εξαπλασιάσει την αξία του. Και τα δύο ψηφιακά assets μεγιστοποίησαν την τιμή τους την περασμένη εβδομάδα χάρη στην κερδοσκοπική ζήτηση και τα αμφιλεγόμενα επιχειρήματα ότι μπορούν να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό.

Ορισμένοι δείκτες υποδηλώνουν ότι η ισχυρή πορεία των κρυπτονομισμάτων έπρεπε να σταματήσεις. Τα tokens είναι σε κάθε περίπτωση ασταθή. «Θα ήταν ασυνήθιστο για την αγορά να συνεχίσει να ανεβαίνει χωρίς διορθώσεις», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της Ασίας-Ειρηνικού του ανταλλακτηρίου Luno στη Σιγκαπούρη,  που υποστήριξε ότι «βλέπουμε μια υγιή υποχώρηση» μετά από ένα παρατεταμένο ράλι.