Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ σύμμαχος σε κάθε δράση που μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια

Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ σύμμαχος σε κάθε δράση που μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου κατά την ομιλία του στη σημερινή εκδήλωση: "Η AliTrip στην Ελλάδα:Ενισχύοντας τον εισαρχόμενο τουρισμό από την Κίνα στην Ελλάδα", Παρασκευή 26 Μαίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνάντηση αντιπροσωπείας της διοίκησης του Επιμελητηρίου με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Η αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς και την ενίσχυση του επιχειρείν αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που είχε την Τρίτη αντιπροσωπεία της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Βασικό θέμα στην ατζέντα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ήταν η παρατεταμένη ακρίβεια, με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου να επισημαίνει ότι είναι το βασικότερο πρόβλημα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο υπουργός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε λίγες εβδομάδες θα υπάρξουν πρακτικά αποτελέσματα. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο Παρατηρητήριο Τιμών, στη χρησιμότητα της πλατφόρμας e-katanalotis, αλλά κυρίως στον πολλαπλασιασμό των προστίμων και στην ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε στον κ. Θεοδωρικάκο ότι «κάθε προσπάθεια που γίνεται με στόχο τον περιορισμό της ακρίβειας και την μείωση των τιμών στα ράφια, θα μας βρει συμμάχους».

Η αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου έθεσε στον υπουργό και μία σειρά θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με την αγορά και τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μεταξύ όσων συζητήθηκαν ήταν η πιστοποίηση των κλάδων, η ανάγκη δημιουργίας στοχευμένων προγραμμάτων σχετικά με τις δεξιότητες των εργαζομένων, κυρίως όσων σχετίζονται με τη νέα ψηφιακή εποχή, καθώς και στήριξη των clusters σε μία προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης των συνεργασιών στο επιχειρείν.

Τέλος, αναφορά έγινε και στο θέμα των επιμελητηριακών εκλογών με την αντιπροσωπεία του ΕΕΑ να τονίζει ότι πρέπει να γίνονται κάθε τέλος της τετραετίας και χωρίς να επιτρέπονται οι όποιες παρεμβάσεις σχετικά με την τήρηση του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: