Xbox, νέα Ray-Ban και προσωπικά bot τεχνητής νοημοσύνης: Τι μάθαμε από το ετήσιο συνέδριο της Meta

Xbox, νέα Ray-Ban και προσωπικά bot τεχνητής νοημοσύνης: Τι μάθαμε από το ετήσιο συνέδριο της Meta
People visit the concept exhibition of Metaverse science and technology in Shougang Park in Beijing, China, 16 February, 2023. (Photo by Du Jianpo / ImagineChina / Imaginechina via AFP) Photo: AFP
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για τους καταναλωτές.

Πολλά ενδιαφέρονται στοιχεία «έβγαλε» το ετήσιο συνέδριο Meta Connect του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο campus της μητρικής του Facebook. στη Silicon Valley.

Ο επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, παρουσίασε νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για τους καταναλωτές, όπως ρομπότ που δημιουργούν φωτορεαλιστικές εικόνες και έξυπνα γυαλιά που απαντούν σε ερωτήσεις, καθώς και ένα updated headset εικονικής πραγματικότητας.

Ο Ζούκερμπεργκ υποστήριξε πως τα προϊόντα φέρνουν κοντά τον εικονικό και τον πραγματικό κόσμο και υπογράμμισε ότι μέρος αυτού που προσφέρει η Meta είναι η χαμηλού κόστους ή δωρεάν τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή ρουτίνα.

Το Quest της Meta είναι το best seller στον χώρο των headset VR και τα στελέχη της εταιρείας υποστήριξαν πως έχει την καλύτερη τιμή στην αγορά, ενόψει της κυκλοφορίας του ενός πολύ ακριβότερου headset από την Apple

Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι μια νέα γενιά των γυαλιών Ray-Ban της Meta θα αρχίσει να αποστέλλεται στις 17 Οκτωβρίου, με τιμή 299 δολάρια.

Σύμφωνα με το Reuters, η συσκευή θα ενσωματώνει έναν νέο «βοηθό» AI της Meta και θα μπορεί να μεταδίδει ζωντανά ό,τι βλέπει ο χρήστης απευθείας στο Facebook και το Instagram, πρόοδος σε σχέση με την ικανότητα της προηγούμενης γενιάς να τραβάει φωτογραφίες.

Τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης

Ακόμα, ο Ζούκερμπεργκ παρουσίασε τα πρώτα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας που απευθύνονται στους καταναλωτές. Τα τελευταία περιλαμβάνουν ένα chatbot με την ονομασία Meta AI που μπορεί να παράγει τόσο απαντήσεις κειμένου όσο και φωτορεαλιστικές εικόνες.

«Μερικές φορές καινοτομούμε κυκλοφορώντας κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Αλλά μερικές φορές καινοτομούμε παίρνοντας κάτι που είναι φοβερό, αλλά πανάκριβο, και το κάνουμε έτσι ώστε να είναι προσιτό για όλους ή ακόμα και δωρεάν» υποστήριξε ο ίδιος

Το Meta AI θα ενσωματωθεί στα έξυπνα γυαλιά ως βοηθός, ξεκινώντας με μια beta εφαρμογή στις ΗΠΑ. Μια ενημέρωση λογισμικού που προγραμματίζεται για το επόμενο έτος θα δώσει στον βοηθό τη δυνατότητα να αναγνωρίζει μέρη και αντικείμενα που βλέπουν οι άνθρωποι, καθώς και να εκτελεί γλωσσική μετάφραση.

Η Meta δημιούργησε το Meta AI χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο μοντέλο που βασίζεται στο ισχυρό γλωσσικό μοντέλο Llama 2, το οποίο η εταιρεία κυκλοφόρησε για δημόσια εμπορική χρήση τον Ιούλιο. Το chatbot θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο μέσω μιας συνεργασίας με τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ.

Ο πρόεδρος της Meta Global Affairs, Νικ Γκλεγκ, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε λάβει μέτρα για να φιλτράρει τα ιδιωτικά στοιχεία από τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση του μοντέλου και επίσης επέβαλε περιορισμούς στο τι θα μπορούσε να παράγει το εργαλείο, όπως η απαγόρευση της δημιουργίας ρεαλιστικών εικόνων δημόσιων προσώπων.

«Προσπαθήσαμε να αποκλείσουμε σύνολα δεδομένων που έχουν μεγάλη υπεροχή προσωπικών πληροφοριών» υποστήριξε ο Γκλεγκ, αναφέροντας το LinkedIn ως παράδειγμα.

Φτιάξε το δικό σου bot τεχνητής νοημοσύνης

Η Meta ανακοίνωσε επίσης ότι κατασκευάζει μια πλατφόρμα την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τόσο οι προγραμματιστές όσο και οι απλοί άνθρωποι για να δημιουργήσουν τα δικά τους custom AI bot, τα οποία θα έχουν προφίλ στο Instagram και το Facebook και τελικά θα εμφανίζονται ως avatars στο metaverse.

Για να επιδείξει τις δυνατότητες του εργαλείου, η Meta δημιούργησε ένα σύνολο από 28 chatbot με διαφορετικές προσωπικότητες που διαμορφώθηκαν με τις φωνές διασημοτήτων όπως η Charli D’Amelio, ο Snoop Dogg και ο Tom Brady, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της εταιρείας.

Τα χαρακτηριστικά φάνηκε να στοχεύουν στην αναβάθμιση των υφιστάμενων εφαρμογών και συσκευών και όχι στην ανάπτυξη νέων διαφημιστικών επιφανειών ή άλλων πηγών εσόδων.

Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι το cloud gaming του Xbox έρχεται στο Quest τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

  • Η Νέα Υόρκη και πάλι στην κορυφή του οικονομικού κόσμου
  • Θύμα Κινέζων χάκερ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Yπέκλεψαν 60.000 email

Πηγή: reuters.com