Ξεκινά από σήμερα η πιλοτική χρήση καμερών σε στολές αστυνομικών

Ξεκινά από σήμερα η πιλοτική χρήση καμερών σε στολές αστυνομικών
Αστυνομικοί από τη διεύθυνση Αργολίδας, εκτελούν ελέγχους σε ΙΧ και μηχανές για την τήρηση των μέτρων του κορονοϊού, στο Ναύπλιο, Σάββατο 20 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σήμερα αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών των ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αττικής.

Η σύνταξη τεχνικής μελέτης για τα προσωπικά δεδομένα από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε και όπως διευκρίνισε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», η ενεργοποίηση και πιλοτική χρήση των καμερών θα ξεκινήσει πιθανότατα σήμερα.

Ο αριθμός τους είναι περιορισμένος και δεν ξεπερνά τις είκοσι. Θα είναι προσαρμοσμένες στις στολές των αστυνομικών και σε περίπτωση επεισοδίων ή αστυνομικών επιχειρήσεων θα ενεργοποιούνται μεταφέροντας εικόνα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Είκοσι ακόμη κάμερες, διαφορετικού τύπου ωστόσο, έχουν διατεθεί στα ΜΑΤ. Οι κάμερες αυτές στηρίζονται σε ειδικό κοντάρι που κρατάει μέλος της διμοιρίας.