Ξεκινά για 15η συνεχόμενη χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist

Ξεκινά για 15η συνεχόμενη χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist

Ο παγκόσμιος τελικός θα διεξαχθεί στη Disneyworld, στο Ορλάντο της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Οι Έλληνες μαθητές και φοιτητές ηλικίας 13 έως 22 ετών, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, για 15η συνεχή χρονιά, συναγωνίζονται για να κερδίσουν ένα δωρεάν ψυχαγωγικό τετραήμερο, μαζί με μια θέση στον παγκόσμιο τελικό του «Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist», που φέτος θα διεξαχθεί στη Disneyworld, στο Ορλάντο της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Το πρωτάθλημα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών στις εφαρμογές του Microsoft Office, μέσω της επίσημης εξέτασης Microsoft Office Specialist, που είναι η ίδια σε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές με τις υψηλότερες βαθμολογίες και τους χαμηλότερους χρόνους ολοκλήρωσης των εξετάσεων, προσκαλούνται να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον παγκόσμιο τελικό, ώστε να ανακηρυχθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές στην επεξεργασία κειμένου (Microsoft Word) και στα υπολογιστικά φύλλα (Microsoft Excel).
Το ελληνικό σκέλος του “Microsoft Office Specialist” διοργανώνεται από τους φορείς πιστοποίησης πληροφορικής ACTA και INFOTEST. Το πρωτάθλημα θα διενεργηθεί σε τρεις φάσεις:

Α΄ Φάση: Προκριματικοί (18 Ιανουαρίου έως 7 Μαϊου 2016). Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε εξουσιοδοτημένα εξεταστικά κέντρα στα Microsoft Word και Microsoft Excel, στην έκδοση 2013.

Β΄ Φάση: Πανελλήνιος τελικός (14-5-2016). Οι 100 καλύτεροι των ελληνικών προκριματικών, συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις της Microsoft Ελλάδας στην Αθήνα, όπου αξιολογούνται μέσω ειδικής εξέτασης, στην ελληνική γλώσσα, προκειμένου να ανακηρυχθεί ο πανελλήνιος πρωταθλητής στο Microsoft Word και ο πανελλήνιος πρωταθλητής το Microsoft Excel, στην έκδοση 2013. Και οι κερδίζουν τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο τελικό, με δωρεάν έξοδα μετάβασης, διαμονής και συμμετοχής.

Γ΄ Φάση: Παγκόσμιος τελικός (7-10/8/2016). Οι πανελλήνιοι πρωταθλητές διαγωνίζονται με τους εθνικούς πρωταθλητές άλλων 80 χωρών στο Microsoft Word και στο Microsoft Excel, στην έκδοση 2013, στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα, προκειμένου να ανακηρυχθούν οι αντίστοιχοι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Τα έπαθλα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή είναι μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο 7.500 δολαρίων (3.750 δολ. για τη δεύτερη θέση και 1.500 δολ. για την τρίτη).

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα στο www.facebook.com/MOScompetitionGR και μέσω των διοργανωτριών εταιριών ACTA (www.acta.edu.gr) και Infotest (www.infotest.gr).