Ξεκινά η αναζήτηση όσων έκρυβαν για μήνες τον Χρήστο Παππά

Ξεκινά η αναζήτηση όσων έκρυβαν για μήνες τον Χρήστο Παππά
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται μία γυναίκα 52 ετών, η οποία κατηγορείται πως έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου, όπου και συνελήφθη, Παρασκευή 02 Ιουλίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ' αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποινική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων, πλην της 52χρονης γυναίκας που καταδικάστηκε ήδη σε φυλάκιση 30 μηνών, στην υπόθαλψη του φυγόποινου, από τον περασμένο Οκτώβριο, υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Η Εισαγγελία διεξάγει προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθεί αν η επί σειρά μηνών «εξαφάνιση» του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών, Χρήστου Παππά, είχε συνδρομή από πρόσωπα που εξασφάλισαν στον «νούμερο 2» του ναζιστικού μορφώματος, δυνατότητα να ξεφεύγει από τις Αρχές.

Αφορμή για την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσαν κάποιες καταθέσεις μαρτύρων που δόθηκαν σε παρελθόντα χρόνο, στις οποίες φαίνεται να κατονομάζονται πρόσωπα που πιθανότατα βοήθησαν τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να καλύπτει τα ίχνη και να διαφεύγει την σύλληψη.