Ξεκινά η παραγωγή 50.000 αναπνευστήρων από Ford και General Electric

Ξεκινά η παραγωγή 50.000 αναπνευστήρων από Ford και General Electric
epa08325145 Healthcare professionals take care of Coronavirus Covid-19 sufferers in the intensive care of the Poliambulanza hospital in Brescia, Italy, during the Coronavirus emergency lockdown in Italy, 26 March 2020. EPA/FILIPPO VENEZIA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 50.000 αναπνευστήρες μέσα στις επόμενες 100 μέρες σε ένα εργοστάσιο στο Μίσιγκαν.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford -μετά τη σχετική προτροπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ- ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κατασκευάσει 50.000 αναπνευστήρες μέσα στις επόμενες 100 μέρες σε εργοστάσιο στο Μίσιγκαν σε συνεργασία με το τμήμα υγειονομικής περίθαλψης της General Electric, τονίζοντας πως μπορεί έπειτα να παραγάγει μηνιαίως 30.000 αναπνευστήρες, για τη θεραπεία των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Η Ford τόνισε πως η απλοποιημένη σχεδίαση αναπνευστήρων, που έχει την άδεια από το τμήμα υγειονομικής περίθαλψης της General Electric και έχει λάβει την έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των περισσότερων ασθενών του Covid-19 και στηρίζεται στη χρήση πεπιεσμένου αέρα χωρίς την ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ