Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του INVENT ICT με τη συμμετοχή 20 ομάδων

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του INVENT ICT με τη συμμετοχή 20 ομάδων

Οι ομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, έπειτα από αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων τους.

Την 1η Οκτωβρίου 2018 ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος του INVENT ICT με τη συμμετοχή 20 ομάδων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι ομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, έπειτα από αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων τους.

Το πρόγραμμα INVENT ICT είναι μία πρωτοβουλία του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers, το οποίο σχεδίασαν και υλοποιούν με την αρωγή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με στόχο την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων.

Σημειώνεται, ότι το Invent ICT «εκπροσώπησαν» δυναμικά στην 83η ΔΕΘ ορισμένες από τις ομάδες που αποφοίτησαν από τον πρώτο κύκλο του ποογράμματος, οι οποίες φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο Digital Greece και συστήθηκαν σε 100.000 και πλέον επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, οι NOUS4HEALTH και SIBA ήταν μεταξύ των 120 νεοφυών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο showcase καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο περίπτερο Digital Greece και επωφελήθηκαν από σημαντικές Β2Β συναντήσεις αλλά και κατ’ ιδίαν παρουσιάσεις των προϊόντων και υπηρεσιών τους σε επενδυτές, επιχειρηματίες, παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς.

Ειδικότερα, οι Nous4Health και το καινοτόμο gaming για παιδιά με Διαβήτη Τύπου Α κέντρισαν το ενδιαφέρον του αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου και αναπληρωτή βοηθού του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για θέματα τεχνολογίας, Μιχάλη Κράτσιος (Michael Kratsios), ο οποίος συνομίλησε αρκετή ώρα με τους ιδρυτές της Nous4Health και την υπηρεσία που ανέπτυξαν.

Επιπρόσθετα, νέοι και μελλοντικοί επιχειρηματίες αλλά και μέλη της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας γέμισαν το αμφιθέατρο του Digital Greece για τη συζήτηση πάνελ που διοργάνωσε το Invent ICT με θέμα «Από την ακαδημαϊκή έρευνα στην τεχνολογική επιχειρηματικότητα», στο πλαίσιο του προγράμματος παράλληλών ενημερωτικών εκδηλώσεων του Digital Greece.