Ξεκινάει δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε Έλον Μασκ και Twitter

Ξεκινάει δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε Έλον Μασκ και Twitter
ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Οι δικηγόροι του Twitter ζητούν από το δικαστήριο να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκδίκαση της υπόθεσης τον Σεπτέμβριο.

Με τη μήνυση εκκινεί μία περίπλοκη περιπέτεια ανάμεσα στην πλατφόρμα του Twitter και έναν από τους ισχυρότερους χρήστες της και τους πιο ενεργούς.

Οι δικηγόροι του κοινωνικού δικτύου ζητούν από το δικαστήριο να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκδίκαση της υπόθεσης τον Σεπτέμβριο. Η όλη προσέγγιση του Έλον Μασκ ξεκίνησε τον Μάρτιο, όταν σιωπηρά εξασφάλισε στο κοινωνικό δίκτυο ένα μερίδιο της τάξεως του 9,1%.

Σε επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Παράγκ Αγκραουβάλ και τον πρόεδρο του διοικητικού του συμβουλίου, Μπρετ Τέιλορ, είχε πει ότι έχει τρεις επιλογές: είτε να συμμετάσχει στο Δ.Σ. είτε να αναλάβει την εταιρεία είτε να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική. Αρχικά του είχε προσφερθεί θέση στο διοικητικό συμβούλιο, μετά μερικές μέρες άλλαξε γνώμη και υπέβαλε προσφορά εξαγοράς, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να αναθεωρήσω τη θέση μου ως μετόχου, εάν δεν γίνει αποδεκτή η πρότασή μου».




Τότε είχε ανακοινώσει ότι επιδιώκει να τονώσει την παραπαίουσα εταιρεία, να απομακρύνει τους χαλκευμένους λογαριασμούς και να εμφυσήσει μια φιλοσοφία ελευθερίας του λόγου. Πάντως, όπως αναφέρουν ειδήμονες και νομομαθείς, η μάχη που έχει να δώσει ο ζάπλουτος Έλον Μασκ δεν είναι εύκολη. Ισχυρίζεται ότι παραπλανήθηκε από το Τwitter, το οποίο ανέφερε πως έχει ένα 5% ψευδείς λογαριασμούς, ενώ είναι περισσότεροι.

Ωστόσο, στην ουσία είναι αβάσιμο το σκεπτικό, διότι εξαρχής το Twitter είχε ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για εκτίμηση και μόνο.