Ξεκίνημα των πρώτων δοκιμών του Superbike 2014 για την Aprilia

Ξεκίνημα των πρώτων δοκιμών του Superbike 2014 για την Aprilia

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον νεοαποκτηθέντα Ιταλό αναβάτη, Marco Melandri.

Με ανακοίνωση της αγωνιστικής ομάδας της Aprilia, ο Marco Melandri είναι και επίσημα πλέον αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας για τη σεζόν 2014, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SBK. Ο αναβάτης από τη Ravenna υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης. Για τον Marco, η συνεργασία με την Aprilia αποτελεί ουσιαστικά «επιστροφή στο σπίτι», καθώς ο Ιταλός αναβάτης έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την ομάδα της Aprilia, σε αγώνες GP 250 το 2002.

Διαβάστε ακόμη: Το μέλλον της ιπτάμενης αυτοκίνησης

Για το ξεκίνημα της σεζόν, ο Marco βρέθηκε στην πίστα Portimao, της Πορτογαλίας  για τις πρώτες δοκιμές,  οι οποίες οργανώθηκαν από την αγωνιστική ομάδα της Aprilia, την ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο της κατασκευάστριας εταιρίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η ομάδα εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο τις  τρεις ημέρες δοκιμών με το νεοφερμένο Marco Melandri, να εργάζεται στενά με τον αναβάτη δοκιμών Alex Hofmann.  Για τον αναβάτη της Ravenna, υποψήφιο για να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου στην Αυστραλία, αυτή ήταν η πρώτη του  επαφή με την Aprilia RSV4, μετά την χειμερινή του διακοπή.

Διαβάστε ακόμη: Η BMW, οι Mythbusters και ένα τραπεζομάντιλο

Ο Sylvain Guintoli ήταν απών από τις δοκιμές στο Portimao, αφού ο τραυματισμός του στο δεξιό ώμο την περασμένη χρονιά τον οδήγησε και σε δεύτερο χειρουργείο.  Η επιστροφή του Γάλλου αναβάτη, ο οποίος αυτή την περίοδο κάνει φυσιοθεραπείες, αναμένεται για τον πρώτο αγώνα στο Phillip Island.

Η συλλογή τίτλων της Aprilia, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, περιλαμβάνει πέντε παγκόσμιους τίτλους (2 αναβάτη και 3 κατασκευαστή),  με 38 νίκες και το εντυπωσιακό νούμερο των 93 βάθρων, καθώς και 16 τερματισμούς στο πόντιουμ.  Συνολικά, στην σύντομη ιστορία της, η Aprilia μπορεί να υπερηφανεύεται για 52 παγκόσμιους τίτλους (38 σε MotoGP, 5 σε Superbike σε 9 σε αγώνες off-road), και εκατοντάδες νίκες σε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου, γεγονός που την καθιστά την πιο νικηφόρα ιταλική και ευρωπαϊκή μάρκα αγώνες μοτοσυκλέτας.