Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις «κόκκινων» κτιρίων στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι

Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις «κόκκινων» κτιρίων στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι
Μπουλντόζα κατεδαφίζει καμένο σπίτι, τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, στο Μάτι. Σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και κρίθηκαν ακατάλληλα για να κατοικηθούν, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς από την μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Από σήμερα επίσης συνεργεία με ειδικές στολές απομακρύνουν από το Κόκκινο Λιμανάκι επικίνδυνα υλικά, όπως καμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστίες αμίαντου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, το υπουργείο αναλαμβάνει το έργο των κατεδαφίσεων και την απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και κρίθηκαν ακατάλληλα για να κατοικηθούν, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς από την μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Την περιοχή επισκέφτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι το υπουργείο αναλαμβάνει το ίδιο να προβεί στο έργο των κατεδαφίσεων και στην απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες, ενώ υπενθύμισε ότι χορηγείται το επίδομα ενοικίου για όσους δεν μπορούν να επισκευάσουν το σπίτι τους ή για όσο διαρκεί η επισκευή.

Από σήμερα επίσης συνεργεία με ειδικές στολές απομακρύνουν από το Κόκκινο Λιμανάκι επικίνδυνα υλικά, όπως καμένα ελενίτ και καμινάδες που αποτελούν εστίες αμίαντου. Για τον σκοπό αυτό έχει επιστρατευτεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πιστοποιημένη εταιρεία για τη διαχείριση επικίνδυνων υλικών και την εναπόθεση τους σε πιστοποιημένα σημεία από την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ