Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής: Λιποθύμησε η αδελφή του Παύλου Φύσσα

Ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής: Λιποθύμησε η αδελφή του Παύλου Φύσσα

Ακόμη ένας κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν έχει συνήγορο, ζητώντας να του διορίσει το δικαστήριο.

της Αντωνίας Ξυνού

Το παρόν έχουν δώσει οι διατελέσαντες βουλευτές Μιχ. Αρβανίτης – Αβράμης, Ζησιμόπουλος, Στ. Μπούκουρας και Κουκούτσης. Ακόμη ένας κατηγορούμενος ζήτησε να του διοριστεί αυτεπαγγέλτως συνήγορος, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί από το ακροατήριο.Κατά την περασμένη συνεδρίαση, παρόντες ήταν μόνο οι Ζησιμόπουλος, Ματθαιόπουλος και Μπούκουρας. Ο κατηγορούμενος Ι. Κομιανός υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πλέον δεν έχει συνήγορο υπεράσπισης, αν και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε παρουσιαστεί με δικηγόρο.

“Ζητάω να οριστεί δικηγόρος από το δικαστήριο”, είπε ο κατηγορούμενος, προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου, όπου εκτός από επιφωνήματα ακούστηκαν και χαρακτηρισμοί για την εύλογη καθυστέρηση της διαδικασίας. Κι αυτό γιατί το δικαστήριο πρέπει να διακόψει έτσι ώστε να εντοπίσει δικηγόρο, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Ι. Κομιανό και στη συνέχεια αναμένεται να δώσει εύλογο χρόνο στον υπερασπιστή για να μελετήσει τη δικογραφία.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρίσκεται και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, αλλά και οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη και του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, οι οποίοι έχουν κλητευθεί προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες, και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας η αδελφή του Π. Φυσσα λιποθύμησε μέσα στη δικαστική αίθουσα, με αποτέλεσμα να της προσκομιστούν οι πρώτες βοήθειες.Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9:07 το πρωί, με την πρόεδρο της έδρας Μαρία Λεπενιώτη να εκφωνεί τα ονόματα των κατηγορουμένων.Οι βασικοί κατηγορούμενοι όπως και κατά την προηγούμενη συνεδρίαση εκπροσωπούνται μόνο από τους υπερασπιστές τους.

Πολιτική αγωγή

Σε περίπτωση που οι εν λόγω υπερασπιστές δεν ζητήσουν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, επιπλέον χρόνο προκειμένου να εξετάσουν την ογκωδέστατη δικογραφία για να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τον κατηγορούμενο, τότε σειρά θα έχει η νομιμοποίηση των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Πρόκειται για τους δικηγόρους κυρίως των θυμάτων και των συγγενών τους, οι οποίοι επιθυμούν να παρασταθούν ως διάδικοι κατά των κατηγορούμενων, που εμφανίζονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.Ο κατάλογος όσων θέλουν να νομιμοποιηθούν ως πολιτική αγωγή είναι μακρύς και οι αντιρρήσες από την πλευρά της υπεράσπισης θεωρούνται δεδομένες. Τον τελικό λογο και για αυτό το ζήτημα πάντως, θα έχει το δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί επί του ζητήματος όταν θα ολοκληρωθούν οι σχετικές αγορεύσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών.

Η αίθουσα

Τέλος, δεν αποκλείεται ενδεχομένως και αύριο να συζητηθούν και οι συνθήκες διεξαγωγής της δίκης. Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που έχει κατασκευαστεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, φαίνεται πως δεν είναι ικανή να φιλοξενήσει μία ακροαματική διαδικασία τεραστίων διαστάσεων.

Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφερθεί ότι πέρα από τους 69 κατηγορούμενους, στην αίθουσα θα πρέπει να χωρέσουν περισσότεροι από 110 συνήγοροι υπεράσπισης και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, εφόσον νομιμοποιηθούν, 130 μάρτυρες κατηγορίας και φυσικά πολίτες, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, ακόμη και χρυσαυγίτες, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστει.

 

Πηγή: news247.gr