Ξεκίνησε η καθημερινή σύνδεση Αθήνας-Φιλαδέλφειας μέσω της American Airlines

Ξεκίνησε η καθημερινή σύνδεση Αθήνας-Φιλαδέλφειας μέσω της American Airlines

Oι πτήσεις της αμερικανικής εταιρείας θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου.

Την πρώτη πτήση του αμερικανικού αερομεταφορέα American Airlines, που θα συνδέει καθημερινά την ελληνική πρωτεύουσα με τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, υποδέχθηκε σήμερα το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) οι πτήσεις της American Airlines θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου και όχι μόνο κατά τους «παραδοσιακούς» καλοκαιρινούς μήνες, όπως γινόταν παλαιότερα.

Οι καθημερινές πτήσεις της American Airlines αυξάνουν τις επιλογές του επιβατικού κοινού, προσφέροντας ανταπόκριση σε ολόκληρο το δίκτυο της αμερικάνικης εταιρείας.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus 330 και θα αναχωρούν από την Αθήνα στις 11:20 το πρωί (άφιξη από τη Φιλαδέλφεια στις 09:05).

Η American Airlines είναι από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ και η μεγαλύτερη στον κόσμο όσον αφορά τα μίλια που διανύει ετησίως και τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρει. Ιδρύθηκε το 1930 και έχει ως κύρια έδρα της το διεθνές αεροδρόμιο του Dallas στο Τέξας, το οποίο εξυπηρετεί τους προορισμούς της Αμερικής. Επίσης, η δεύτερη έδρα της εταιρείας στο Σικάγο, είναι η κύρια πύλη της για την Ευρώπη και την Ασία. Η τρίτη έδρα της American Airlines στη Νέα Υόρκη, εξυπηρετεί κυρίως την Αμερική και ορισμένες χώρες της Ευρώπης, ενώ η έδρα του Λος Άντζελες είναι η κύρια πύλη προς την Ασία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο που αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγχώνευσή της με τη US Airways, η American Airlines θα αποτελεί τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ