Ξεκίνησε ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Μία σημαντική πρωτοβουλία της Αυτοδιοίκησης που αποδεικνύει την πρόθεσή της να συμβάλλει σε μια νέα, δημιουργική πορεία για την Ελλάδα. 

Με τη συμμετοχή 128 ομάδων νέων και με περισσότερους από 400 διαγωνιζόμενους, ξεκίνησε ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μία σημαντική πρωτοβουλία της Αυτοδιοίκησης που αποδεικνύει την πρόθεσή της να συμβάλλει σε μια νέα, δημιουργική πορεία για την Ελλάδα της καινοτομίας, της αριστείας, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, κηρύσσοντας την έναρξη του Μαραθωνίου.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως πρόκειται για μία διοργάνωση που πλέον έχει καταστεί θεσμός, συμβάλλοντας δημιουργικά στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας.

Ο Μαραθώνιος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων και τις βραβεύσεις.

Οι διαγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο Καινοτομίας υποστηρίζονται από 90 μέντορες, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από 12 υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών προερχόμενων από τους χορηγούς, καθώς και τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Οι ομάδες καλούνται σε 4 μέρες να υλοποιήσουν εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις. Αύριο θα πραγματοποιηθούν workshops για τις έξυπνες πόλεις, θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση κ.ά.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των 33 ομάδων από τις 80, που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό ενώ θα υπάρξει ένα ενδιαφέρον workshop για blockchain για παιδιά.