Ξέμεινε από… λάδια το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που έμεινε ακυβέρνητο στα ανοιχτά της Νορβηγίας

Ξέμεινε από… λάδια το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που έμεινε ακυβέρνητο στα ανοιχτά της Νορβηγίας
epa07460527 Cruise ship Viking Sky arrives at Molde, Norway, 24 March 2019. Viking Sky reported engine failure on 23 March in windy conditions off the west coast of Norway in Hustadvika. EPA/SVEIN OVE EKORNESVAG NORWAY OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Viking Sky, που μετέφερε περίπου 1.400 επιβάτες και πλήρωμα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Σάββατο ενώ έπλεε στη Θάλασσα της Νορβηγίας.

Οι μηχανές του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου που έμεινε ακυβέρνητο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στα ανοιχτά της Νορβηγίας το Σάββατο έσβησαν επειδή το επίπεδο του λαδιού ήταν πολύ χαμηλό, ανακοίνωσε σήμερα η Ναυτιλιακή Αρχή της χώρας.

Το Viking Sky, που μετέφερε περίπου 1.400 επιβάτες και πλήρωμα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Σάββατο ενώ έπλεε στη Θάλασσα της Νορβηγίας. Και οι τέσσερις μηχανές του έσβησαν, ωστόσο το πλήρωμα κατάφερε τελικά να επανεκκινήσει τη μία από αυτές.

“Το συμπέρασμά μας είναι ότι η βλάβη στη μηχανή προκλήθηκε από τη χαμηλή πίεση του λαδιού”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ναυτιλιακής Αρχής.

Το επίπεδο του λιπαντικού λαδιού στις δεξαμενές ήταν εντός των προβλεπομένων ορίων, ωστόσο ήταν σχετικά χαμηλό όταν ξεκίνησε το πλοίο για να διαπλεύσει το Χουσταντβίκα, τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η βλάβη. Κατά πάσα πιθανότητα, από τα βίαια τραντάγματα λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε οι αντλίες που μεταφέρουν το λάδι σταμάτησαν να λειτουργούν.

Οι υπηρεσίες διάσωσης απομάκρυναν με ελικόπτερα 479 ανθρώπους τις πρώτες ώρες αλλά την Κυριακή η τρικυμία κόπασε και μπόρεσαν να ρυμουλκήσουν το πλοίο σε λιμάνι.

Το κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το2017 και ανήκει στην Viking Ocean Cruises.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters