Ξενοδοχειακές εταιρίες και AirBnB βλέπουν ανάκαμψη των ταξιδιών το 2022

Ξενοδοχειακές εταιρίες και AirBnB βλέπουν ανάκαμψη των ταξιδιών το 2022
epa07372055 (FILE) - An Airbus A380 named 'Munich' of Lufthansa arrives at Munich Airport, Bavaria, Germany, 17 March 2018 (reissued 15 February 2019). Airbus has announced that it will shut down production of the A380 plane due to weaker than expected demand. The A380 is the world's largest passenger airplane. EPA/LUKAS BARTH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξενοδοχειακές και άλλες εταιρείες που σχετίζονται με ταξίδια παρουσίασαν θετικές προοπτικές στα τριμηνιαία αποτελέσματα.

Η Marriott και η Hilton, δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων των ΗΠΑ, εκφράζουν την αισιοδοξία και αναμένουν από τους ανθρώπους να ξαναφτιάχνουν τις βαλίτσες τους για επαγγελματικούς λόγους και για αναψυχή φέτος σε ποσοστά που δεν είχαν δει πριν από την πανδημία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ξενοδοχειακές και άλλες εταιρείες που σχετίζονται με ταξίδια παρουσίασαν θετικές προοπτικές στα τριμηνιαία αποτελέσματα, αναφέροντας τα αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού και τη μείωση των κρουσμάτων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το χειμερινό κύμα της παραλλαγής Omicron. Οι χώρες αίρουν επίσης τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, με τον Καναδά να διευκολύνει την είσοδο για πλήρως εμβολιασμένους διεθνείς ταξιδιώτες από τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της Marriott International Inc (MAR.O) και της Airbnb Inc (ABNB.O) ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, ενώ τα έσοδα της Hilton Worldwide Holdings Inc (HLT.N) σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Marriott, Anthony Capuano, σε ενημέρωση των επενδυτών ανέφερε ότι οι ακυρώσεις ομίλων αυξήθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους και φέτος λόγω της Omicron. Τώρα, οι ακυρώσεις έχουν επιβραδυνθεί και οι νέες ομαδικές κρατήσεις αποκτούν δυναμική. Ο Capuano επεσήμανε μια συνάντηση της Salesforce στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα ως ένδειξη ισχυρής ζήτησης για ομαδικές κρατήσεις στις ΗΠΑ, καθώς τα κρούσματα Omicron πέφτουν. Η συνάντηση περιελάμβανε 25.000 διανυκτερεύσεις δωματίων σε 11 καταλύματα της Marriott.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wynn Resorts (WYNN.O) Craig Billings δήλωσε ότι οι πελάτες στο θέρετρο του Λας Βέγκας “ξοδεύουν ξανά με εκδίκηση“. «Το 2021 ήταν η χρονιά ανάκαμψης και το 2022 θα περάσει το COVID και θα γίνει μια ισχυρή χρονιά ανάπτυξης για τον κλάδο», δήλωσε ο Jamie Lane, αντιπρόεδρος έρευνας στην εταιρεία έρευνας AirDNA για ενοικίαση διακοπών. Τον Ιανουάριο, το AirDNA κατέγραψε περίπου 58.000 νέες βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις περισσότερες προστιθέμενες από την έναρξη της πανδημίας και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά, είπε ο Lane. Τα δεδομένα του AirDNA δείχνουν επίσης αύξηση 35% στις βραδιές βραχυπρόθεσμης ενοικίασης που πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο του 2022 από την ίδια περίοδο του 2019 και αύξηση 12% από το 2019 παγκοσμίως.

Οι αναταραχές που σχετίζονται με την Όμικρον στις επιχειρηματικές κρατήσεις της Hilton περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό για το πρώτο τρίμηνο του 2022 με τις περισσότερες εκδηλώσεις να προγραμματίζονται εκ νέου για αργότερα μέσα στο έτος, δήλωσε στους επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Hilton, Christopher Nassetta. Η εταιρεία φιλοξενίας αναμένει ότι οι ομαδικές επιχειρηματικές κρατήσεις θα επιταχυνθούν για το υπόλοιπο του 2022. Παρομοίως, το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Expedia Inc. (EXPE.O) ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι κρατήσεις έχουν «σημαντική ανάκαμψη» μετά την άνοδο της Όμικρον.

Καθώς πολλοί εργαζόμενοι αποδέχονται την ευελιξία που συνοδεύει τη μόνιμη απομακρυσμένη εργασία, η Airbnb είπε ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό της για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση έκαναν κράτηση για μεγαλύτερη διαμονή κατά το τρίμηνο που μόλις έληξε. Περίπου οι μισές από τις διανυκτερεύσεις που κρατήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο αφορούσαν διαμονές μιας εβδομάδας ή περισσότερο, είπε στους επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης κερδών της εταιρίας. «Οι άνθρωποι εξαπλώνονται σε χιλιάδες πόλεις και πόλεις, μένουν για εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και ολόκληρες εποχές κάθε φορά», είπε ο Τσέσκι. «Οι άνθρωποι είναι λιγότερο δεμένοι σε ένα γραφείο, επομένως μπορούν πλέον να ζουν οπουδήποτε».

Η Έριν Φράνσις-Κάμινγκς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ερευνών τουριστικής αγοράς Destination Analysts, δήλωσε ότι οι θετικές προοπτικές για τα ταξίδια «δεν είναι βραχυπρόθεσμα», προσθέτοντας ότι η στροφή προς τις μεγαλύτερες διαμονές είναι πιθανό να διατηρηθεί. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι οι μελλοντικές παραλλαγές και οι αυξήσεις του COVID θα μπορούσαν να μετριάσουν τις προοπτικές, έστω και προσωρινά.