Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla
epa06909211 A Tesla sign is seen near Tesla China headquarters in Beijing, China, 25 July 2018. Despite the ongoing trade war between the USA and China, Tesla chief executive Elon Musk earlier this month announced the deal with Chinese authorities to build a new electric car production plant in Shanghai, which will be the first outside the USA. The new auto plant plans to produce 500,000 cars a year. EPA/ROMAN PILIPEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 1 τρισ. δολ. έφτασε πάλι η κεφαλαιοποίηση της Tesla, αφού η μετοχή της κατέγραψε ισχυρά κέρδη της τάξης του 7,49% κατά τη συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2021.

Η τιμή της Tesla ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια ανά μετοχή και η κεφαλαιοποίησή της έσπασε πάλι το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων. Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας είχε βρεθεί σε αυτό το επίπεδο και πάλι τον Οκτώβριο, αλλά στις 13 Δεκεμβρίου υποχώρησε σε τριψήφιο νούμερο, στο πλαίσιο μιας διολίσθησης που έβαλε την ευμετάβλητη μετοχή σε «bear market» για τρίτη φορά φέτος. 

Τα κέρδη της μετοχής ήρθαν μετά τη δήλωση του CEO της Tesla, Elon Musk, σε συνέντευξή του ότι έχει ολοκληρώσει με την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία. 

Ο Έλον Μασκ στις 6 Νοεμβρίου δήλωσε ότι θα πουλούσε το 10% των μετοχών του εάν συμφωνούσαν οι χρήστες στο Twitter. Έκτοτε η μετοχή έχει χάσει περί του 10% της αξίας της από το ιστορικό υψηλό ρεκόρ που βρισκόταν. 

Χθες Τρίτη, ο Μασκ πούλησε άλλες 583.611 μετοχές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μετοχών που έχει ρευστοποιήσει σε 13,5 εκατομμύρια – περί το 80% των μετοχών που σχεδίαζε να πουλήσει.