Ξεπερνάει κάθε προσδοκία το τίμημα για τον ΔΕΣΦΑ

Ξεπερνάει κάθε προσδοκία το τίμημα για τον ΔΕΣΦΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κινείται πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ.

Σημαντικά πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, το προσφερόμενο τίμημα για το 66% του ΔΕΣΦΑ με βάση τις βελτιωμένες προσφορές που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τις δύο κοινοπραξίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι δύο είναι οι κοινοπραξίες των εταιριών που κονταροχτυπήθηκαν για την ελληνική εταιρία. Η μία αποτελείται από τις εταιρίες Snam – Fluxys – Enagas και η δεύτερη από τις Reganosa – Transgaz – EBRD.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κοινοπραξίες κατέθεσαν οικονομικές προτάσεις που είναι υψηλότερα από το εύρος της αποτίμησης και το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να εισπράξει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Οι οικονομικές προσφορές, αναφέρουν πηγές, δεν αποκλείεται να ανοίξουν και σήμερα το απόγευμα.

Η υπέρβαση του πήχη των 500 εκατ., ήδη από την αρχική φάση των δεσμευτικών προσφορών, θεωρείται φυσιολογική εξέλιξη, με βάση τόσο το επενδυτικό πλάνο του ΔΕΣΦΑ, όσο και τον ρόλο που αναμένεται να παίξουν οι ελληνικές υποδομές ως πύλη εισόδου για τις βαλκανικές αγορές και τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Μάλιστα, αν συνυπολογισθεί ο διευρυμένος κύκλος εργασιών του Διαχειριστή, η αύξηση κατά 140,6% των καθαρών κερδών του το 2017, όπως και το γεγονός ότι τα ταμειακά διαθέσιμα άγγιξαν τα 227,8 εκατ. στο τέλος του 2017, κρίνεται καθ’ όλα βάσιμη η εκτίμηση για σημαντική αύξηση των προσφορών των δύο μνηστήρων.