Ξέσπασμα Ντάισελμπλουμ: Ο Φάρατζ ζει στον κόσμο του

Ξέσπασμα Ντάισελμπλουμ: Ο Φάρατζ ζει στον κόσμο του
epa05369532 Eurogroup president Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem holds a news conference with European Financial Stability Facility (EFSF) Managing Director Klaus Regling (not pictured) ahead of the start of a Eurogroup finance ministers meeting in Luxembourg, 16 June 2016. The Eurogroup ministers are set to discuss inflation and exchange rate developments in the Euro zone. EPA/JULIEN WARNAND

Χειρότερες από τις σημερινές θα είναι οι εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τη Βρετανία, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Η Βρετανία δεν θα είναι σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους μιας νέας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον αποχωρήσει από αυτήν, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατηγορώντας τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον ηγέτη του ευρωφοβικού κόμματος Ukip, ότι “ζει στον δικό του κόσμο”.

Ο Φάρατζ δήλωσε νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να συνάψει μια εμπορική σχέση με τη Βρετανία. Ο Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε όμως ότι οι όροι μιας τέτοιας συμφωνίας θα ήταν χειρότεροι για τη Βρετανία από εκείνους που ίσχυαν όσο ήταν μέλος της Ένωσης.

“Ο Φάρατζ ζει στον δικό του κόσμο. Νομίζει ότι η Βρετανία είναι ακόμη μια παγκόσμια αυτοκρατορία και ότι μπορεί να υπαγορεύει τα πάντα, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί αυτό”, είπε μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση RTL.

Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν οι μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες που θα έχει το Brexit για την Ολλανδία.