Ξυλοδαρμός του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια

Ξυλοδαρμός του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια

Βγήκε από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί μετά τον προπηλακισμό ο βουλευτής.

Επίθεση, από περίπου δέκα άτομα, που φορούσαν κράνη, δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια. Οι άγνωστοι χτύπησαν, με γροθιές και κλωτσιές, τον βουλευτή της Ν.Δ, ο οποίος διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό

Ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου εξήλθε από το νοσοκομείο αργά το βράδυ. Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είχε κάτσει μόλις δέκα λεπτά όταν “ήρθαν δέκα «κύριοι» με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί και άρχισαν να με βαράνε” και ότι “στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν”.

Το επεισόδιο έλαβε μέρος κοντά στο γραφείο του βουλευτή, ο οποίος καταδίκασε το συμβάν λέγοντας, “Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο”. Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που “έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά”.

Στο νοσοκομείο έσπευσε το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης για να του συμπαρασταθεί και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. Σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, και κάλεσε την αστυνομία να δράσει άμεσα έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Όσοι προσπαθούν με οποιοδήποτε ενέργειες να πλήξουν τόσο το δημοκρατικό μας πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε περιθωρθακα στοιχεία αντιεξουσιαστιών να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο που μερίδα στελεχών της τους προστατεύουν. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο, και όχι με βία», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «άβατο» των Εξαρχείων, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.