«Χωρίς ελπίδες και ψευδαισθήσεις»: Πώς είδε το Κρεμλίνο το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

«Χωρίς ελπίδες και ψευδαισθήσεις»: Πώς είδε το Κρεμλίνο το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών
Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a meeting of Russia's President Vladimir Putin and President of the New Development Bank (NDB) Dilma Rousseff (both not pictured) on the sidelines of the Saint Petersburg International Economic Forum (SPIEF) in Saint Petersburg on June 6, 2024. (Photo by Anton Vaganov / POOL / AFP) Photo: AFP
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν έχει κρύψει την υποστήριξή του προς τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν.

Το Κρεμλίνο δεν διατηρεί «ούτε ελπίδα, ούτε ψευδαίσθηση» για βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στην Μόσχα και το Παρίσι, που είναι τεταμένες εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για την Ρωσία, το καλύτερο θα ήταν μία νίκη των πολιτικών δυνάμεων που είναι έτοιμες να κάνουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου που δεν έχει κρύψει την υποστήριξή του προς τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, η οποία, όπως και ο πατέρας της, είχαν στενές φιλικές και οικονομικές σχέσεις με την Μόσχα.

«Ομως προς το παρόν, δεν βλέπουμε σε κανέναν μία τέτοια ξεκάθαρα εκπεφρασμένη πολιτική βούληση, κατά συνέπεια, δεν τρέφουμε ούτε ελπίδα ούτε καμιά ιδιαίτερη ψευδαίσθηση», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: