Χρεοκοπία κήρυξε η Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Χρεοκοπία κήρυξε η Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράνσον
epa09317299 A handout photo made available by Virgin Galactic shows the Virgin Galactic founder Richard Branson posing for a photo in USA, 01 July 2021 (issued 02 July 2021). Virgin Galactic on 01 July 2021 announced that the company's fourth crewed spaceflight is scheduled for 11 July 2021 and the Unity 22 mission crew will include company founder Richard Branson. The first fully crewed flight is scheduled to take off nine days before the rival Blue Origin flight on 20 July 2021 with Jeff Bezos aboard. EPA/VIRGIN GALACTIC / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Virgin Orbit εκτόξευσης δορυφόρων απέτυχε να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που χρειαζόταν.

Η Virgin Orbit Holdings του Ρίτσαρντ Μπράνσον κήρυξε χρεοκοπία βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας αφού η εν λόγω εταιρεία εκτόξευσης δορυφόρων απέτυχε να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που χρειαζόταν ώστε να ανακάμψει από την αποτυχία της εκτόξευσης ενός πυραύλου τον Ιανουάριο.

«Σε αυτό το στάδιο, πιστεύουμε ότι η διαδικασία του Κεφαλαίου 11 είναι η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για τον εντοπισμό και την οριστικοποίηση μιας αποδοτικής πώλησης που θα μεγιστοποιεί την αξία», δήλωσε στη δήλωση ο Dan Hart, Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Orbit.

Νέο σοκ…

Η χρεοκοπία αποτελεί ένα νέο σοκ για τη Wall Street, καθώς η εταιρεία χρεοκόπησε μόλις 15 μήνες μετά την είσοδό της στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

Η εταιρεία, η οποία έχει την έδρα της στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, υπέβαλε αίτημα χρεοκοπίας στο αμερικανικό Πτωχευτικό Δικαστήριο της Περιφέρειας του Ντέλαγουερ επιδιώκοντας να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της, αφού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την απόλυση του 85% των 750 εργαζομένων της.

Ο Branson και ο Όμιλος Virgin επένδυσαν στην Virgin Orbit περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια — συμπεριλαμβανομένων 60 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

«Ωστόσο, αυτή η σημαντική χρηματοδότηση δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπίσει τους ισχυρούς αντίθετους ανέμους και τις προκλήσεις ρευστότητας που συνέχισε να αντιμετωπίζει η Virgin Orbit», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρεία ανέφερε περιουσιακά στοιχεία περίπου 243 εκατομμυρίων δολαρίων και συνολικό χρέος 153,5 εκατομμυρίων δολαρίων στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η Virgin Orbit εισήλθε στο χρηματιστήριο το 2021 μέσω μιας συμφωνίας με λευκή επιταγή, συγκεντρώνοντας 255 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από τα αναμενόμενα. Η εταιρεία, η οποία ξεπήδησε από την εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic το 2017, εκτοξεύει από αέρος πυραύλους κάτω από ένα τροποποιημένο αεροπλάνο Boeing 747 για να στείλει δορυφόρους σε τροχιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: