Χρυσή και Χάλκινη διάκριση έλαβε η KPMG στην Ελλάδα στα Hellenic Responsible Business Awards 2024

Χρυσή και Χάλκινη διάκριση έλαβε η KPMG στην Ελλάδα στα Hellenic Responsible Business Awards 2024
Χρυσή και Χάλκινη διάκριση έλαβε η KPMG στην Ελλάδα στα Hellenic Responsible Business Awards 2024.

Σε ένα ιδιαίτερα γιορτινό κλίμα των φετινών Hellenic Responsible Business Awards 2024, η KPMG στην Ελλάδα έλαβε το Χρυσό βραβείο για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας “AdvantAge” στην Ενότητα «Ισότιμη Συμμετοχή» και ειδικότερα στην κατηγορία «Διαφορετικότητα, Ένταξη, Ίσες Ευκαιρίες», καθώς και το Χάλκινο βραβείο για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Εμπλουτισμός Σχολικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου (ΕΛΒΙ)» στην Ενότητα «ESG & SDGS» και συγκεκΔριμένα στην Κατηγορία «Ποιοτική Εκπαίδευση».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στο Μουσείο Οίνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΣΕΒ και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), καθώς και με ευρεία θεσμική και τιμητική υποστήριξη.

Πρωτοβουλία AdvantAge: Πλεονέκτημα σε κάθε ηλικία 

Η KPMG στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, έχουν ξεκινήσει την πρωτοβουλία  “AdvantAge” που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism), μέσα από δράσεις που θα δημιουργήσουν συνθήκες ίσων ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας. Μέχρι σήμερα, για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης χαρτογραφήθηκε η αγορά εργασίας στην Ελλάδα μέσω δύο διακριτών ερευνών σε εργοδότες και στη συνέχεια σε εργαζόμενους, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάστηκαν επιτυχώς σε μια δια ζώσης και μια διαδικτυακή εκδήλωση που σκοπό είχαν την προώθηση της ευαισθητοποίησης και της επαρκούς ενημέρωσης. Στο πλαίσιο της σειράς δράσεων για την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου ageism, έχουν ήδη ολοκληρωθεί δυο κύκλοι επιμορφωτικών σεμιναρίων (διαδικτυακά και δια ζώσης), τα “AdvantAge Days” με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση δεξιοτήτων όχι μόνο εργαζομένων, αλλά και όσων βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας, αλλαγής καριέρας και επαγγελματικής μετάβασης, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα, δήλωσε «Εκ μέρους της KPMG στην Ελλάδα, θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μας χαρά και συγκίνηση για την διπλή νίκη μας στα Hellenic Responsible Business Awards 2024. Η απονομή του Χρυσού βραβείου στην κατηγορία “Διαφορετικότητα, Ένταξη, Ίσες Ευκαιρίες” για την πρωτοβουλία “AdvantAge”, καθώς και του Χάλκινου βραβείου στην κατηγορία “Ποιοτική Εκπαίδευση” για το πρόγραμμα “Εμπλουτισμός Σχολικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου (ΕΛΒΙ)”, αποτελεί μια τιμή και μια αναγνώριση της αφοσίωσης και της δέσμευσης της KPMG στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και στην κοινωνική προσφορά. Σε αυτό το ταξίδι προσφοράς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους-εθελοντές, αλλά και τους συνεργάτες μας σε ΣΔΑΔΕ, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας και ΕΛΒΙ, που μαζί τους συμπορευόμαστε σε ένα ταξίδι με προορισμό ένα πιο δίκαιο, συμπεριληπτικό και ισότιμο κόσμο.

Ο Σωτήρης Σταματίου, Group Human Resources Director, Onassis Group και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), δήλωσε «Η βράβευση αυτή ενισχύει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε με περισσότερο πάθος τις προσπάθειές μας με νέες πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην εξάλειψη του ηλικιακού αποκλεισμού. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη της ομάδας που συνέβαλαν στην επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής.»

Ο Μαρίνος Κλούρας, Executive Director Marketing & Communication, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, δήλωσε «Είναι μεγάλη μας χαρά που η κοινή μας προσπάθεια με την KPMG και τον ΣΔΑΔΕ βραβεύτηκε με χρυσό στα χθεσινά βραβεία. Οι εταιρείες που βρέθηκαν εκεί και βραβεύτηκαν για τις, με κοινωνικό πρόσημο, δράσεις τους, πιστεύω ότι συμμερίζονται το όραμά μας. Θα συνεχίσουμε με χαρά να δουλεύουμε παρέα ώστε οι ηλικιακές διακρίσεις στους χώρους δουλειάς να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.»

Πρωτοβουλία για τον Εμπλουτισμό Σχολικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου (ΕΛΒΙ)

Η KPMG, εκτός των άλλων, αναγνωρίζει τα οφέλη της ποιοτικής εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης και φροντίζει μέσω των δράσεων της να προωθεί τον στόχο 4 Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. για την ποιοτική εκπαίδευση, καθώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών που ζουν σε μια σύγχρονη συμπεριληπτική κοινωνία. Από το 2018, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου έχουν ενισχυθεί 16 Δανειστικές Βιβλιοθήκες σε 16 σχολεία της Ελλάδας, και ειδικότερα σε ακριτικές και πληγείσες περιοχές, προσφέροντας περισσότερα από 1430 ποιοτικά βιβλία, σε 2716 μαθητές και 308 εκπαιδευτικούς, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πνευματικά ερεθίσματα και εφόδια γνώσης στη νέα γενιά και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πνευματική τους καλλιέργεια.

Η Βίκυ Μπράνη, Πρόεδρος Ελληνικής Λέσχης του Βιβλίου (ΕΛΒΙ), δήλωσε «Ευχαριστούμε από καρδιάς την KPMG στην Ελλάδα για τη συμβολή της στις άοκνες προσπάθειες μας για ένα έργο αγάπης, πολιτισμού και κοινωνικής ευαισθησίας. Από το 2018 έως σήμερα, χάρη στη χορηγία της KPMG, συνολικά 16 Δανειστικές Βιβλιοθήκες σε 16 σχολεία της Ελλάδας έχουν γίνει πράξη, προσφέροντας 1430 ποιοτικά βιβλία, διαλεγμένα ένα προς ένα, για 2716 μαθητές και 308 εκπαιδευτικούς. Το Σεπτέμβριο του 2024 ετοιμάζονται να αποσταλούν άλλες 5 Δανειστικές Βιβλιοθήκες σε ισάριθμα σχολεία. Ευχόμαστε στο μέλλον της επ’ αγαθώ συνεργασίας μας με την KPMG, με στόχο να συνεχίσουμε μέσω του έργου μας να εμπνέουμε την αγάπη για το διάβασμα, να ενισχύουμε το έργο του δασκάλου και το ζήλο του μαθητή, και να ανοίγουμε το δρόμο προς τη γνώση στους πιο ευαίσθητους δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και τους νέους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: