Το yachting «κλειδί» στον τουρισμό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέσεις εργασίας και οικονομικά οφέλη μπορεί να έχει η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος λειτουργίας των σκαφών αναψυχής, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Για να φέρουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου, έχουμε δύο δρόμους. Είτε να επιδοτήσουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές, είτε να δημιουργήσουμε απλά ένα φιλόξενο περιβάλλον λειτουργίας των σκάφων αναψυχής. Και το πρώτο το υπηρετούμε, αλλά το δεύτερο νομίζω πολύ πιο άμεσα θα μας φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε». Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη διεθνή έκθεση «Yachting» στον Πόρο, η οποία άνοιξε σήμερα και θα λήξει την Τρίτη 6η Μαΐου, 2014.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, σήμερα η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 17.000 σκάφη αναψυχής. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αν μετρήσουμε την αναλογία των χωρών που έχουν παράκτιο τουρισμό στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση, για το πόσα σκάφη φιλοξενούν αυτές οι χώρες, τότε αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ανέλθει για τη χώρα μας στα 70.000 σκάφη, δημιουργώντας πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας άμεσα».

Η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού και έχει δώσει προσοχή στην ανάπτυξη της περιφέρειας, μέσα από τέτοιες μορφές ειδικού τουρισμού, που φέρνουν πολλαπλά οφέλη στην εθνική οικονομία.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τέλος τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν προσφέρει στο yachting διαχρονικά και είπε ότι θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινωνία να αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο κλάδο που μπορεί να φέρει πολλές θέσεις εργασίας και να μην υπάρχει η λογική περί «σκαφάτων και φοροφυγάδων».

Στη διεθνή έκθεση yachting που διεξάγεται στον Πόρο για 13η χρονιά, συμμετέχουν πρακτορεία ναυλώσεων και μεσίτες από όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Στρατηγικοί πόλοι επενδύσεων τα ελληνικά λιμάνια