Yahoo και Verizon «δίνουν τα χέρια» και επίσημα για 4,8 δισ. δολάρια

Yahoo και Verizon «δίνουν τα χέρια» και επίσημα για 4,8 δισ. δολάρια
Photo:

Η συμφωνία των δυο εταιρειών θα δώσει τέλος στην τετραετή προσπάθεια της Μarissa Mayer να εκτοξεύσει τον τεχνολογικό κολοσσό.

H Yahoo δηλώνει έτοιμη να πωλήσει τη διαδικτυακή της επιχείρηση στην εταιρεία επικοινωνιών Verizon Communications για 4,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Η συμφωνία των δυο εταιρειών αναμένεται να ανακοινωθεί, σήμερα, το πρωί δίνοντας ένα τέλος στην τετραετή προσπάθεια της CEO της Yahoo Μarissa Mayer να εκτοξεύσει την εταιρεία.

Η εν λόγω συμφωνία θα ολοκληρώσει την πόλυμηνη δημοπρασία, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο με την προτροπή των μετόχων ακτιβιστών της Starboard Value. Σύμφωνα με πηγές στη συμφωνία περιλαμβάνεται και κάποια ακίνητη περιουσία.

Μετά τις υπογραφές, ο τεχνολογικός κολοσσός θα συγχωνευθεί με τη λειτουργία της ΑOL της Verizon. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Verizon είχε να αντιμετωπίσει σημαντικούς αντιπάλους πλειοδότες, όπως ο Dan Gilbert, ιδρυτής της Quicken Loans του οποίου η προσφορά είχε σύμμαχο τον δισεκατομμυριούχο Γουάρεν Μπάφετ.

Στο εξής η Verizon θα προσθέσει στο Web της τις ειδήσεις της Yahoo, αθλητικές και οικονομικές ιστοσελίδες, όπως η Huffington Post και η TechCrunch, τις οποίες και απέκτησε την περασμένη χρονιά στην τιμή των 4,4 δισ. δολαρίων με την αγορά της AOL.

Με επικεφαλής τον πρώην στέλεχος της Google, Tim Armstrong η AOL θα έχει ακόμη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία διαφήμισης της Yahoo, καθώς και την υπηρεσία μηχανής αναζήτησης και την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με τη συμφωνία της Yahoo, η ΑOL θα καταστεί ο τρίτος μεγαλύτερος διαφημιστής του διαδικτύου, μετά τη Google και το Facebook τα οποία ελέγχουν περισσότερο από το ήμισυ της online διαφήμισης στην αγορά, σύμφωνα με το eMarketer.