YDC: To networking «κλειδί» στην εξέλιξη των στελεχών

YDC: To networking «κλειδί» στην εξέλιξη των στελεχών
Η Γεωργία Καρτσάνη συστήνει στο Fortune Greece το Your Directors Club.

Από το 2009, είναι επικεφαλής  του ελληνικού τμήματος του CEO Clubs International, μίας υψηλού κύρους κοινότητας διακεκριμένων Διευθυνόντων Συμβούλων. Διαθέτοντας πλέον μία ισχυρή παρακαταθήκη 10ετίας, τo CEO Clubs Greece έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά του, τόσο ως δομή και παροχές προς τα μέλη του, όσο και ως ένδειξη κύρους και ουσιαστικής δικτύωσης για τους οργανισμούς που το στελεχώνουν, όμως τα σχέδια της Γεωργίας Καρτσάνη δεν σταματούν εδώ.

Αφουγκραζόμενη την επιθυμία των μελών του CEO Clubs Greece να δημιουργηθεί μία παρόμοια κοινότητα για τα Διευθυντικά τους στελέχη, που να τους παρέχει τις ίδιες δυνατότητες γνώσης, ανάπτυξης και ουσιαστικής δικτύωσης, η ίδια αποφασίζει να ιδρύσει  τον Ιανουάριο του 2019 το Your Directors Club, που αποτελεί το πρώτο διακεκριμένο Club υψηλόβαθμων διευθυντικών στελεχών και νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

«Το Your Directors Club ιδρύθηκε με την πεποίθηση ότι μαθαίνουμε ταχύτερα και αποτελεσματικότερα μέσω της συνύπαρξης και δικτύωσης με ισότιμα και ισόβαθμα στελέχη, που μοιράζονται τις ίδιες αρχές, προβληματισμούς και φιλοδοξίες μαζί μας. Η μεγαλύτερη αξία που θα προσφέρει το Club στα μέλη του θα έλθει από την διαφορετικότητα και συμπληρωματικότητα των εμπειριών τους! Θα δοθεί η δυνατότητα ανταλλαγής market και industry insights που δύσκολα μπορεί κάποιος να συλλέξει, αλλά και να αναλύσει, χωρίς να κατέχει τη βιωματική εμπειρία του κλάδου» τονίζει στο fortunegreece.com η κα Καρτσάνη.

Παράλληλα, όπως λέει, θα δοθεί η δυνατότητα ουσιαστικής επαγγελματικής δικτύωσης, καθώς και η δημιουργία νέων συνεργειών βασισμένων στην διαπροσωπική, αλλά και εταιρική εμπιστοσύνη. Δεσμεύεται ότι όλα τα μέλη θα μπορέσουν, μέσα από τις σχέσεις τους, να ενισχύσουν το leadership brand τους, αλλά και το corporate brand των οργανισμών που εκπροσωπούν. Τέλος, θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις, εισηγήσεις και παρουσιάσεις που θα διευρύνουν τους ορίζοντες, τις γνώσεις και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες.

Με την εγγραφή του, το κάθε μέλος έχει πλέον το αποκλειστικό δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις και τα προγράμματα του YDC, που αποτελούνται από ένα ετήσιο Forum, 8 Lunch Circles ετησίως, 4 Inner Advisory groups με 8 συναντήσεις του κάθε ενός ετησίως, 2 κοινωνικά event και 2 Workshops/Bootcamps που διοργανώνονται ad hoc κατά τη διάρκεια του έτους. Τα μέλη του YDC, έχουν επίσης τη δυνατότητα να ζητήσουν και να λάβουν υπηρεσίες Leadership Coaching, που παρέχονται αποκλειστικά σ’ αυτά με προνομιούχους όρους από τη SARGIA Partners, αποκλειστικό συνεργάτη στο συγκεκριμένο κλάδο.

«Απευθυνόμαστε αποκλειστικά σε ενεργά στελέχη που είναι μέλη διοικητικών  ομάδων.  Οι συνδρομές των μελών μας είναι ετήσιες ή διετείς, με το κόστος να κυμαίνεται ανάλογα με τον τύπο της συνδρομής και τον αριθμό των εγγεγραμμένων στελεχών» προσθέτει.

Η αγορά φαίνεται να έχει αγκαλιάσει την εν λόγω πρωτοβουλία αφού μέσα σε ένα 8μηνο λειτουργίας, το YDC έχει ήδη 60 εγγεγραμμένα μέλη, στελέχη σημαντικών εταιρειών κυρίως από τους κλάδους της τεχνολογίας, υγείας, ενέργειας, καταναλωτικών αγαθών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και προϊόντων, τα οποία απασχολούνται σε θέσεις Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Πωλήσεις, Οικονομικά, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Τεχνολογίας, ενώ μέσα στο 2020 θα επεκταθεί και στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις στην εποχή του digital transformation

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο ετήσιο Forum του YDC, με τίτλο «Future Ready: Intelligent Technology Meeting Human Ingenuity, στο οποίο έδωσαν το «παρών» διευθυντικά στελέχη από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και τομείς και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες των διακεκριμένων διοικητικών στελεχών της Accenture από την Ελλάδα και το εξωτερικό γύρω από τις σημαντικότερες τάσεις της τεχνολογίας του αύριο, τα μυστικά της επιχειρηματικής ευκινησίας και το DNA της μελλοντικής ηγεσίας.

«Το κεντρικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι οι οργανισμοί οφείλουν να ενσωματώσουν άμεσα τις νέες τεχνολογίες για να καινοτομήσουν και να ξεχωρίσουν στο μέλλον. Πρέπει να επενδύσουν ενεργά στην επιχειρηματική τους ευλυγισία και να κατανοήσουν σε βάθος το DNA της μελλοντικής ηγεσίας. Στο μέλλον μόνο οι ηγέτες που θα ενεργούν με ταχύτητα και αυτοπεποίθηση θα είναι σε θέση να μετατρέπουν τις διαρκείς προκλήσεις σε ευκαιρίες» λέει χαρακτηριστικά η κα Καρτσάνη.

Υπογραμμίζει δε πως το συγκεκριμένο Forum ήταν μόνο η αρχή και πως θα ακολουθήσουν και άλλα. Παράλληλα, τα μηνιαία lunch Circles θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων των μελών, ενώ τα Inner Advisory Circles με τον peer coaching χαρακτήρα τους θα επεμβαίνουν βαθύτερα στο τρόπο σκέψης και αντιλήψεων  των συμμετεχόντων με αποτέλεσμα να δημιουργούν θεμελιώδεις βελτιώσεις στη προσωπική και επαγγελματική ζωή των  συμμετεχόντων.

“Partners in … crime” στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του YDC είναι οι εταιρείες Weber Shandwick, Φοβερά Προστασία, καθώς και η  Generation Y Group of Companies. Ο Γεώργιος Καρράς, Πρόεδρος και CEO της Φοβερά Προστασίας παραδέχεται πως η παρουσίαση του οράματος του YDC από την κα Καρτσάνη ήταν το στοιχείο που τον έπεισε να επενδύσει. Ήταν, όπως λέει, κάτι που έλειπε από τον Ελληνικό επιχειρηματικό χώρο και δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες εξέλιξης για τα στελέχη των επιχειρήσεων καθώς και για τους επιχειρηματίες, καινοτομώντας με τις δραστηριότητες του.

«Το YDC από την σύλληψη του ως ιδέα και μόνο είναι καινοτόμο και άκρως απαραίτητο για την εξέλιξη της ελληνικής επιχειρηματικής πραγματικότητας. Για πρώτη φορά τα ανωτέρα στελέχη των επιχειρήσεων μπορούν να σχηματίσουν την δικιά τους κοινότητα και για να αναπτυχθούν αλλά και για να δικτυωθούν μεταξύ τους» προσθέτει ο κ. Δημήτρης Μιχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Weber Shandwick.

Ανάμεσα στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η συμμετοχή σε μία τέτοια επιχειρηματική πρωτοβουλία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generation Y, Αναστάσιος Σπανίδης, ο οποίος έχει εκπαιδευτικό ρόλο στο YDC, αναγνωρίζει ως μεγαλύτερη αξία τη δυνατότητα  οριζόντιας εξέλιξης των C-level executives της αγοράς, η οποία γίνεται δυνατή μέσα από τη δημιουργία μιας πανίσχυρης ομάδας, αποτελούμενης από επαγγελματίες όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, με διευρυμένες δεξιότητες και ταλέντα.

«Αυτό που ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί και το οποίο με ενθουσιασμό απολαμβάνουμε όλα τα μέλη του YDC είναι ένα περιβάλλον ανταλλαγής εμπειριών, ανάπτυξης, δικτύωσης και εμπιστοσύνης, το οποίο μας προσφέρει σταθερά τη δυνατότητα  να συνεισφέρουμε στη στήριξη της καριέρας των στελεχών αυτών αλλά και του συνολικού επιχειρείν» τονίζει ο κ. Σπανίδης.

Πώς θα κάνω το επόμενο βήμα στην επιχείρησή μου;

Αυτό που λείπει σε αρκετούς Έλληνες επιχειρηματίες είναι, σύμφωνα με τον κ. Καρρά η τόλμη και η αποφασιστικότητα για να κάνουν το επόμενο βήμα στο επιχειρείν και αυτό γιατί η οικονομική κρίση δημιούργησε μια φοβία και ατολμία στους κόλπους των επιχειρήσεων που υφίσταται μέχρι και σήμερα.

«Ο Έλληνα επιχειρηματίας θα πρέπει να είναι και επαγγελματίας με την πλήρη έννοια της λέξης, δίχως να φοβάται τα φαντάσματα του παρελθόντος. Να καινοτομήσει, να προσπαθήσει να υλοποιήσει τις επιχειρηματικές του ιδέες και πρωτοβουλίες και να εφαρμόσει στην πράξη την ικανότητα του να διοικεί και να διαχειρίζεται στο επιχειρείν εντός αλλά και εκτός Ελληνικής επικράτειας. Αν το τολμήσει, τότε θα καταλάβει την πραγματική του αξία» αναφέρει ο κ. Καρράς.

Την ίδια ώρα, η δια βίου μάθηση, η ισχύς εν τη ενώσει και η έμφαση σε 4 βασικούς πυλώνες: στον εαυτό μας, τα κοντινά μας πρόσωπα, τις κοινότητες στις οποίες συμμετέχουμε και την ανθρωπότητα συνολικά, είναι τα στοιχεία στα οποία, κατά τον κ. Σπανίδη, πρέπει να εστιάσουν οι επιχειρηματίες που στοχεύουν στην κορυφή, δημιουργώντας μία πιο υπεύθυνη εταιρική διακυβέρνηση, με πλούσια και συγκεκριμένη εταιρική κουλτούρα που αποτελεί διακαή πόθο όλων των υγιών επιχειρήσεων.