Ζ. Πέτερ: Η Γερμανία πρέπει να δείξει γενναιοδωρία για το ελληνικό χρέος

Ζ. Πέτερ: Η Γερμανία πρέπει να δείξει γενναιοδωρία για το ελληνικό χρέος
epa03887334 Simone Peter, the Saarland state's former Minister for the Environment, of the German Alliance 90/The Greens party, speaks at the party's State Council (Laenderrat) party conference, in Berlin, Germany, 28 September 2013. Simone Peter is expected to run for the co-chair post of the party's leadership after Claudia Roth announced to resign from her post effective in November 2013. EPA/SOEREN STACHE

Σύμφωνα με την Πρόεδρο των Πράσινων, η χώρα πρέπει να γίνει πιο ελαστική στο χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

«Στην παρούσα κρίσιμη κατάσταση, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα όφειλε να βοηθήσει την Ελλάδα, και μάλιστα όχι μόνο με την υποδοχή προσφύγων, αλλά επίσης και με μια ορισμένη γενναιοδωρία στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους και στο χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί», δήλωσε στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας του Ντίσελντορφ Rheinische Post η Πρόεδρος των Πράσινων της Γερμανίας Ζιμόνε Πέτερ.

Η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί, αντιθέτως, να μην συνδέει μεταξύ τους την μεταρρυθμιστική διαδικασία και τα αυξανόμενα ανθρωπιστικά προβλήματα στην Ελλάδα, πρόσθεσε η Πρόεδρος των Πρασίνων.