Ζελένσκι: Η ρωσική κατοχή της Κριμαίας θα τερματιστεί

Ζελένσκι: Η ρωσική κατοχή της Κριμαίας θα τερματιστεί
epaselect epa10811481 Ukrainian President Volodymyr Zelensky reacts after speaking to the crowd in front of the Danish Parliament in Copenhagen, Denmark, 21 August 2023. Ukrainian President Volodymyr Zelensky and his wife Olena Zelenska are in Denmark on a two-day visit. The US has given the green light for NATO allies to supply the American-manufactured F-16 warplanes to Ukraine and Denmark announced on 20 August that the country will supply jets to Ukraine. EPA/Mads Claus Rasmussen DENMARK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Κριμαία καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014 σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε από τις περισσότερες άλλες χώρες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε σήμερα να τερματίσει τη ρωσική κατοχή της χερσονήσου της Κριμαίας και όλων των άλλων περιοχών που ελέγχουν ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

«Η κατοχή στην Κριμαία θα τελειώσει όπως και σε όλα τα άλλα μέρη της Ουκρανίας που δυστυχώς συνεχίζουν να βρίσκονται υπό κατοχή», τόνισε ο Ζελένσκι σε μια διεθνή διάσκεψη για την Κριμαία στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 60 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κριμαία καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014 σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε από τις περισσότερες άλλες χώρες. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που ξεκίνησε τον τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία έχει καταλάβει και άλλα τμήματα της ουκρανικής επικράτειας.

Η Ουκρανία ξεκίνησε μια αντεπίθεση στις αρχές Ιουνίου σε μια προσπάθεια ανάκτησης εδαφών που έχει καταλάβει η Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: