Ζελένσκι προς ιταλικό κοινοβούλιο: Η Μόσχα θέλει να διεισδύσει στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας

Ζελένσκι προς ιταλικό κοινοβούλιο: Η Μόσχα θέλει να διεισδύσει στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας
epaselect epa09841818 Ukrainian President Volodymyr Zelensky (on screen) addresses members of the Italian Parliament via video conference during an extraordinary Plenary session debating on the 'Russian aggression against Ukraine', at the Italian Parliament in Rome, Italy, 22 March 2022. On 24 February Russian troops had entered Ukrainian territory in what the Russian president declared a 'special military operation', resulting in fighting and destruction in the country, a huge flow of refugees, and multiple sanctions against Russia. EPA/ALESSANDRO DI MEO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας επανέλαβε την έκκλησή του για επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε σήμερα στο ιταλικό κοινοβούλιο μέσω βίντεο, στην τελευταία του ομιλία σε εθνικά κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο.

Είπε στους Ιταλούς βουλευτές ότι η χώρα του βρισκόταν στο χείλος του να επιβιώσει από τον πόλεμο με τη Ρωσία και προειδοποίησε ότι η Μόσχα ήθελε να διεισδύσει στην υπόλοιπη Ευρώπη, αναφέρει το Reuters.

«Για τα ρωσικά στρατεύματα, η Ουκρανία είναι οι πύλες της Ευρώπης, όπου θέλουν να εισβάλουν, αλλά δεν πρέπει να αφεθεί να περάσει η βαρβαρότητα», είπε.

Επανέλαβε την έκκλησή του σε προηγούμενες ομιλίες του για επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η χώρα του θέλει να δει την Ουκρανία στην ΕΕ και ότι πρέπει να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στη χώρα για να σταματήσει τις σφαγές.