Ζέττα Μακρή: «Δέχθηκα εκβιασμό από δημοσιογράφο που ζητούσε 15.000 ευρώ»

Ζέττα Μακρή: «Δέχθηκα εκβιασμό από δημοσιογράφο που ζητούσε 15.000 ευρώ»
Η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή στο βήμα της κοινής συνάντησης των Ιατρικών, Νοσηλευτικών και Οδοντιατρικών Υπηρεσιών των Υπουργείων Υγείας των χωρών της ΕΕ, Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα Τρίτη 4 Μαρτίου 2014. Πραγματοποιείται στην Αθήνα στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ η Κοινή Συνάντηση των Επικεφαλής των Ιατρικών, Νοσηλευτικών και Οδοντιατρικών Υπηρεσιών. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η πολιτικός, ο δημοσιογράφος φέρεται αρχικά να ζήτησε το ποσό των 15.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια «έπεσε» στις 10.000 ευρώ

Μια σοβαρή καταγγελία περί εκβιασμού από δημοσιογράφο έκανε η βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM.

Όπως αποκάλυψε η πρώην υφυπουργός Παιδείας, ο φερόμενος ως εκβιαστής, με τον οποίο διατηρούσε πολυετή επαγγελματική και προσωπική γνωριμία, άρχισε αιφνιδιαστικά να δημοσιεύει μια σειρά «πολύ αρνητικών, τοξικών και πολιτικά καταστροφικών» δημοσιευμάτων εναντίον της. «Πρόκειται για περίπου 27 δημοσιεύματα με “clickbait” τίτλους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μακρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο δημοσιογράφος φέρεται αρχικά να ζήτησε το ποσό των 15.000 ευρώ, το οποίο στη συνέχεια «έπεσε» στις 10.000 ευρώ, προτείνοντάς της μάλιστα να το καταβάλει σε δόσεις, με αντάλλαγμα τη διακοπή των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων. «Δέχτηκα αυτόν τον εκβιασμό, ότι αυτό θα σταματήσει μόνο με την καταβολή συμβατικού ποσού, με λεπτομέρειες που θα πω στο δικαστήριο», τόνισε η κα Μακρή.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση δεν συνδέεται με πολιτικούς της αντιπάλους και απέκλεισε το ενδεχόμενο τα δημοσιεύματα να ήταν «κατά παραγγελία». «Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπήρχε άλλο περιθώριο, γιατί μόνος νόμιμος τρόπος να προστατευτούμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η δικαιοσύνη», κατέληξε η βουλευτής.

Η καταγγελία της Ζέττας Μακρή φέρνει στο προσκήνιο για ακόμη μία φορά το ζήτημα της σχέσης πολιτικών και μέσων ενημέρωσης, και εγείρει ερωτήματα για τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και τους τρόπους με τους οποίους επιχειρείται να ασκηθεί πίεση σε δημόσια πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: