Zhao: Κακώς αφήσαμε την FTX να μεγαλώσει, έπρεπε να την ψάξουμε νωρίτερα

Zhao: Κακώς αφήσαμε την FTX να μεγαλώσει, έπρεπε να την ψάξουμε νωρίτερα
Photo:
Όπως είπε στο Bloomberg ο Changpeng Zhao, αφού διέγραψε πρόσφατα ένα tweet που αμφισβητούσε το ποσό του Bitcoin στην Coinbase, πλέον θα κάνει ερωτήσεις «πολύ νωρίτερα»…

Ο ιδρυτής της Binance, Changpeng Zhao, μίλησε στο Bloomberg TV την Πέμπτη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο FTX και το πόσο χρειάζεται η βιομηχανία να αποφύγει την επανάληψη μιας παρόμοιας κατάστασης.

Όπως είπε στο Bloomberg, αφού διέγραψε πρόσφατα ένα tweet που αμφισβητούσε το ποσό του Bitcoin στην Coinbase, πλέον θα κάνει ερωτήσεις «πολύ νωρίτερα».

«Αυτό δεν σημαίνει θα κάνουμε επιθέσεις σε οποιονδήποτε. Θέλουμε απλώς περισσότερη διαφάνεια και περισσότερο έλεγχο», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του κλάδου μετά την κατάρρευση της FTX και τις επιπτώσεις της, ο Zhao είπε ότι αναμένει να δει «ένα μικρό effect».

«Όποτε ένας μεγάλος παίκτης πέφτει, ειδικά μια πλατφόρμα συναλλαγών, υπάρχουν πολλά άλλα άτομα ή ιδρύματα με χρήματα στην πλατφόρμα», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές που περιστρέφονται γύρω από τον κίνδυνο της πτώχευσης Genesis, ο Zhao πρόσθεσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν ακόμη μία ή δύο παρόμοιες περιπτώσεις. «Πιστεύω ότι συνολικά ο κλάδος είναι εντάξει, αλλά πιθανότατα θα υπάρξουν κάποιοι που δεν θα αντέξουν», πρόσθεσε.