Ζημιά 2,1 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο για τη Lufthansa

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έναν χρόνο πριν, το αντίστοιχο διάστημα, οι απώλειες ήταν 342 εκατ. ευρώ. Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στις αεροπορικές εταιρείες.

Σημαντικές απώλειες είχε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, καθώς τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο της έκανε δεκτή τη συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διάσωση της γιγαντιαίας αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το CNBC, κατέγραψε καθαρή ζημιά ύψους 2,1 δισ. ευρώ για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. Έναν χρόνο πριν, το αντίστοιχο διάστημα, οι απώλειες ήταν 342 εκατ. ευρώ.

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στις αεροπορικές εταιρείες. Η Lufthansa στο πλαίσιο της συμφωνίας του Βερολίνου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προκειμένου να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό, θα πρέπει να παραχωρήσει στους ανταγωνιστές της 24 δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης (σλοτς) στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης και Μονάχου, με αντάλλαγμα 9 δισ. ευρώ υποστήριξη από τη γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ντιλ, η γερμανική κυβέρνηση θα πάρει μερίδιο 20% στη Lufthansa.

Σχετικά άρθρα