Ζημιές 17,7 εκατ. ευρώ για την Σάνυο το α΄ εξάμηνο του 2013

Ζημιές 17,7 εκατ. ευρώ για την Σάνυο το α΄ εξάμηνο του 2013

Μείωση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Με διεύρυνση ζημιών και πτώση του κύκλου εργασιών ολοκλήρωσε το πρώτο εξάμηνο του έτους η Σάνυο, κυρίως, λόγω της απομείωσης της αξίας περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, βάσει μελέτης ανεξάρτητου εκτιμητή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα μετά από φόρους του ομίλου διαμορφώθηκαν σε ζημιές 17,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,7 εκατ. ευρώ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Παράλληλα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 3,6 εκατ. ευρώ έναντι των 5 εκατ. ευρώ, κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012. H μείωση οφείλεται, κυρίως, στα μειωμένα έσοδα κατά 1,32 εκατ. ευρώ από ενοίκια του εμπορικού κέντρου Avenue. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μείωση των εσόδων από ενοίκια οφείλεται στην παύση διαχείρισης των μη ιδιόκτητων ακινήτων του εμπορικού κέντρου Avenue, καθώς και στις μειώσεις που έχουν υποστεί τα μισθώματα, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Τα ενοποιημένα κέρδη / ζημιές προ φόρων, χρηματοδοτικών – επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 1,98 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,57 εκατ. ευρώ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012. Το αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου του 2013 περιλαμβάνει το ποσό των 2,48 εκατ. ευρώ που αφορά απομείωση αξίας πάγιων περιουσιακών στοιχείων από διακοπείσες δραστηριότητες (για την θυγατρική ARCADIA ABEE), χωρίς το οποίο τα ενοποιημένα κέρδη/ζημίες προ φόρων, χρηματοδοτικών-επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, θα διαμορφώνονταν σε κέρδος 0,50 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μητρικής, τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 12,39 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,03 εκατ. ευρώ, κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.