Ζημιές 2,9 εκατ. για την Geniki Bank το 2013

Ζημιές 2,9 εκατ. για την Geniki Bank το 2013

Σημαντική μείωση των καθαρών ζημιών σε σύγκριση με το 2012.

Μείωση των καθαρών ζημιών μετά φόρων στα 2,9 εκατ. ευρώ το 2013, έναντι ζημιών 100,5 εκατ. ευρώ το 2012 και, εξαιρουμένων των έκτακτων εξόδων, κέρδη μετά φόρων 28,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Geniki Bank, μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Νικόλαος Καραμούζης αναφέρει ότι η Τράπεζα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, που οδηγεί στη συνεχή βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσματος με θετική προοπτική για την επίτευξη της πλήρους χρηματοοικονομικής θωράκισής της και την επιστροφή στην κερδοφορία εντός του 2014.

«Σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, υλοποιούμε τον επιχειρησιακό και λειτουργικό μετασχηματισμό της Τράπεζας επί τη βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης εργασιών που έχει καταρτιστεί, μετατρέποντας την GENIKI Bank σε εξειδικευμένο χρηματοπιστωτικό και αναπτυξιακό οργανισμό. Στόχευσή μας είναι να συμβάλουμε στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του σημαντικού ύψους δανείων σε καθυστέρηση στην ελληνική αγορά, την εξυγίανση βιώσιμων αλλά προβληματικών σήμερα ελληνικών επιχειρήσεων με παροχή συμβουλευτικών και άλλων συναφών υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής και επιλεκτικής χρηματοδότησης επιχειρήσεων, την κινητοποίηση διεθνών χρηματοπιστωτικών πόρων για επενδύσεις και εταιρικές χρηματοδοτήσεις και την επιλεκτική αξιοποίηση του δικτύου της Τράπεζας για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ρευστότητας και αξιοποίησης της περιουσίας των πελατών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καραμούζης.

Διαβάστε ακόμη:

Υπερκαλύφθηκε το τριετές Ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 2,53 δισ. τα κέρδη του 2013