Ζημιές στο γ’ τρίμηνο για την Thyssenkrupp και υποβάθμιση προβλέψεων

O γερμανικός βιομηχανικός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 94 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο, έναντι ζημιών 131 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στα 10,78 δισ. ευρώ από 10,77 δισ. πέρυσι.

Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον οδήγησε σε απώλειες το γ’ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η Thyssenkrupp, η οποία προέβη σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για το σύνολο της χρήσης.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο γερμανικός βιομηχανικός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 94 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο, έναντι ζημιών 131 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στα 10,78 δισ. ευρώ από 10,77 δισ. πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα EBIT μειώθηκαν στα 266 εκατ. ευρώ από 331 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Guido Kerkhoff, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα αποτελέσματα, λέγοντας πως «γενικά δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις μας τους πρώτους εννέα μήνες».

Η Thyssenkrupp υποβάθμισε την εκτίμησή της για το σύνολο της χρήσης, προβλέποντας τώρα πως τα προσαρμοσμένα EBIT θα διαμορφωθούν στα 800 εκατ. ευρώ, έναντι των 1,1-1,2 δισ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.