Disrupt Greece 2018

25 Σεπτεμβρίου 2018

  • Disrupt Greece 2018
  • 25 Σεπτεμβρίου 2018

About

Δείτε όλους τους χορηγούς, τους ομιλητές και την ατζέντα του event για το 2018 στο DisruptGreece.gr

Μια λαμπρή βραδιά γεμάτη ταλέντο, αισιοδοξία και συγκινήσεις επιφύλασσε στους εκατοντάδες επισκέπτες, ομιλητές και συμμετέχοντες ο διαγωνισμός καινοτομίας Disrupt Greece, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο Μουσείο Μπενάκη.

Η φετινή διοργάνωση των Fortune και Industry Disruptors – Game Changer, με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία Παπαστράτος, έδωσε το δικό της στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο προετοιμαζόμαστε για όλα όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον με την επέλαση των νέων τεχνολογιών, της τεχνητής νοημοσύνης και της καινοτομίας στην εργασία και στη καθημερινότητά μας.

Ομιλητές από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της επιστήμης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και από τον επενδυτικό χώρο έθεσαν ερωτήματα και έδωσαν απαντήσεις για όλα όσα συνθέτουν το μέλλον της εργασίας, την ώρα που όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Το «παρών» στη σκηνή του Disrupt Greece 2018 έδωσαν keynote speakers, όπως ο Neil Harbisson, το πρώτο «cyborg του κόσμου», ο Αlessio Aceti της Karspersky Lab, ο Martin Wilckens της Deutsche Telekom AG, αλλά και η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο, ένα ανατρεπτικό δίδυμο επί σκηνής και δύο κορυφαίοι επικεφαλής μεγάλων ελληνικών εταιρειών, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος και ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Τέλος τη δική τους παρουσία είχαν εκπρόσωποι του οικοσυστήματος καινοτομίας όπως ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης της Innoetics και ο Γιάννης Ψαράς της Moosend, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε η EOS, το ρομπότ που έχει προγραμματίσει και έφερε στη σκηνή του Disrupt Greece η ομάδα Hyperion Robotics από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε όλες τις ομιλίες εδώ

Η βραδιά κορυφώθηκε με την παρουσία των δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού, που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Οι ομάδες παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους πλάνο ενώπιον κριτών και κοινού, και έδωσαν τις δικές τους «μάχες» στα battles που έκριναν την τελική τριάδα.

Μεγάλος νικητής του Disrupt Greece ήταν η εταιρεία Verge.Capital, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ. Στη δεύτερη θέση αναδείχτηκε η Apifon με έπαθλο 10.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση αναδείχθηκε η ISTMOS, παίρνοντας 5.000 ευρώ.

Tη δεκάδα των φιναλίστ έκλεισαν οι ομάδες: Natech, Happyland Entertainment, BookingClinic, Nanoplasmas Private Company, Orderstate, Fitgate, Eberus.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Key Themes

Δείτε τις κορυφαίες στιγμές του διαγωνισμού καινοτομίας, Disrupt Greece, όπως τις κάλυψε live η Live Media

Ο συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers και CEO της MSCOMM, Μιχάλης Στάγκος, υποδέχτηκε τον κοινό του Disrupt Greece και προετοίμασε το έδαφος για την έναρξη της βραδιάς.

Μια από τις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν η ομιλία του καλλιτέχνη – cyborg Neil Harbisson, ο οποίος μίλησε για τη μοναδική εμπειρία του Internet of Senses και τη δυνατότητά του να «ακούει» χρώματα και εκφράσεις οπουδήποτε γύρω του.

Ο καθηγητής του ΕΜΠ, Θεοδόσης Τάσιος, έφερε τα παραδείγματα των αρχαίων Ελλήνων και της τεχνολογικής εξέλιξης της εργασίας για να εξηγήσει πώς μπορούμε να δούμε το εργασιακό μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας σε έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά τα τελευταία 40 χρόνια. Η ιστορικός, Μαρία Ευθυμίου, συνέκρινε τις βιομηχανικές επαναστάσεις που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόταν η κάθε κοινωνία την εργασία, και έστειλε τις δικές της προειδοποιήσεις για μια σειρά τεράστιων αλλαγών που αναμένει να έρθουν από την ραγδαία μεγέθυνση της ανθρώπινης γνώσης.

H Booking Clinic και η Eberus ήταν οι πρώτες εταιρείες που μπήκαν στη διαδικασία pitching του Disrupt Greece 2018.

Πώς είναι να μιλάς με ένα ρομπότ και να σου απαντά σχεδόν σαν κανονικός άνθρωπος; Η EOS The Robot μαζί με την ομάδα Hyperion Robotics από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τράβηξαν τα βλέμματα.

Υπάρχει ή όχι έδαφος σε μια κουβέντα αντιπαράθεσης μεταξύ των ανθρώπων και των ρομπότ; Η Kriti Sharma, το «παιδί – θαύμα» από την Ινδία που στα 16 της είχε φτιάξει το δικό της ρομπότ και σήμερα μάχεται για ένα τεχνολογικό μέλλον με ηθικές αρχές που θα εξυπηρετεί τον άνθρωπο, εξέθεσε τις γνώσεις και τις απόψεις της στο κοινό του Disrupt Greece.

Η «επανάσταση» του Internet of Things είναι εδώ, και θα μείνει για πολύ καιρό. Ο Βασίλης Νάσης μίλησε για τις προκλήσεις του μέλλοντος και τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία του, Netronix, εξελίσσει την τεχνολογία IoT.

Τα «μεγάλα προβλήματα» που μπορεί να φέρουν τα Big Data, στο επίκεντρο της παρουσίασης του Alecio Asseti, Vice President, New Business της Kaspersky Lab.

Η Nanoplasma και η Fitgate ήταν οι επόμενοι διαγωνιζόμενοι που παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο κοινό του Disrupt Greece.

Πώς μια εταιρεία με πάνω από 80 χρόνια παράδοσης στον χώρου του τσιγάρου, αποφασίζει να κάνει πράξη το όραμά της για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο; Η τολμηρή απόφαση της Παπαστράτος και της PMI να επενδύσουν στην Ελλάδα και στο IQOS έφερε μια σειρά από πάρα πολύ σημαντικές επενδύσεις που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας καθώς και πάρα πολλές προοπτικές για το μέλλον της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας στην Ελλάδα. Στη σκηνή του Disrupt Greece ο πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης με την Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager του Fortune.

Δύο ακόμη ομάδες της τελικής δεκάδας πήραν τη δυνατότητα να δείξουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Στη σκηνή του Disrupt Greece οι εταιρείες Verge.Capital και Happyland Entertainment.

Πώς θα είναι ο κόσμος της εργασίας σε δέκα χρόνια από σήμερα; Οι μεγάλες εταιρείες οφείλουν να δουν μπροστά, κι αυτό χρειάζεται χρόνο και πολύ κόπο. Ο Martin Wilckens, HR Digital and Innovation της Deutsche Telekom AG περιέγραψε το μοντέλο που ακολουθεί ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών, και τον δικό του ρόλο να εμφυσήσει την ψηφιακή κουλτούρα σε περισσότερους από 200.000 υπαλλήλους της εταιρείας.

Δύο στροφές πριν το κλείσιμο της δεκάδας. Στη σκηνή του Disrupt Greece παρουσιάζουν τις εταιρείες τους οι ISTMOS και Nantech.

«Το όραμά μας είναι να κάνουμε γνωστή την Αθήνα και την Ελλάδα στο εξωτερικό», είπε στο Disrupt Greece ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας για το μεγάλο πρότζεκτ στο Ελληνικό και την επένδυση που θα φέρει μια νέα πνοή αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία. Ο επικεφαλής της Lamda Development ανακοίνωσε, επίσης, για πρώτη φορά στη σκηνή του Disrupt Greece την έναρξη του ReTech Innovation Challenge.

Την προσπάθεια της Lamda Development να δημιουργήσει μια δυναμική κοινότητα καινοτομίας και να βοηθήσει στην μετεξέλιξη της αγοράς του Retail, σε μια αγορά ανοιχτή, με βάση την τεχνολογία, εξωστρεφή και προσανατολισμένη σε νέες λύσεις. Έναν διαγωνισμό καινοτομίας ο οποίος θα αποτελέσει τη «γέφυρα» της Lamda Development με την νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Δείτε το one to one interview με την Αναστασία Παρετζόγλου.

Οι δύο ομάδες που έκλεισαν του δέκα φιναλίστ του Disrupt Greece. Στη σκηνή οι Orderstate και Apifon.

«Όταν ήμουν κι εγώ μια startup»… δύο όμορφες επιχειρηματικές ιστορίες που μετατράπηκαν σε success stories. Ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, συνιδρυτής και CEO της Innoetics και ο Γιάννης Ψαρράς, CEO και Head of Technology της Moosend, στη σκηνή του Disrupt Greece μαζί με τον Τάσο Ζάχο, Editor in Chief του Fortune.

Η τελική μάχη. Τέσσερις ομάδες διεκδικούν την πρωτιά και απαντούν στις ερωτήσεις των κριτών. Apifon εναντίον Verge.Capital και ISTMOS εναντίον Nantech. Τις «μάχες» συντόνισαν ο Μιχάλης Στάγκος μαζί με την COO και συνιδρύτρια της Owiwi και νικήτριας του περσινού Disrupt Greece, Αθηνάς – Πολίνας Ντόβα.

O γενικός διευθυντής του συμβουλευτικού βραχίονα της SOL, Άγγελος Αλαμάνος έστειλε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα στο κοινό του Disrupt Greece.

The Deree Idea: Οι σπουδαστές του Deree – The American College of Greece παρουσίασαν το δικό τους επιχειρηματικό πρότζεκτ στο κοινό του Disrupt Greece 2018.

Η ώρα του μεγάλου νικητή έφτασε. Η αγωνία των ομάδων παρατάθηκε για λίγη ώρα ακόμη, μετά από μια αναπάντεχη τριπλή ισοβαθμία. Οι εκπρόσωποι των τριών αυτών ομάδων επέστρεψαν για να απαντήσουν σε λίγες ακόμη ερωτήσεις των κριτών, οι οποίοι έβγαλαν μετά από λίγα λεπτά την τελική τους ετυμηγορία!