Η Hopwave ανοίγει πανιά για μονοήμερες κρουαζιέρες με καΐκια

Η Hopwave ανοίγει πανιά για μονοήμερες κρουαζιέρες με καΐκια

Η ομάδα που κατάφερε να ταξιδέψει τους κριτές του Disrupt Greece μας παρουσιάζει την εφαρμογή της.

Ο Θεσσαλονικιός Γιώργος Πιλπιλίδης και ο 24χρονος Γιώργος Σιάτρας από την Αθήνα «άνοιξαν τα πανιά» τους και όπως δηλώνουν τα μηνύματα είναι πολύ θετικά για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος τους.

H startup που ίδρυσαν, η hopwave, ξεκίνησε όταν γνωρίστηκαν πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο στο πλαίσιο του διαγωνισμού CruiseInn τον Ιούνιο του 2015. Σήμερα υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Η εφαρμογή τους διευκολύνει τους ταξιδιώτες να οργανώνουν τις ημερήσιες εκδρομές που πραγματοποιούνται με μικρά καΐκια ή τα γνωστά ξύλινα “πειρατικά” καράβια σε μέρη πανέμορφα και συνήθως άγνωστα, αφού δεν τα προσεγγίζουν τα πλοία της γραμμής.

Ως συχνοί ταξιδιώτες και οι δύο διαπίστωσαν ότι οι ξένοι τουρίστες είχαν μια δυσκολία σε αυτό το θέμα, καθώς ο τρόπος προβολής μιας εκδρομής με τους «κράχτες» ήταν κάτι με το οποίο δεν ήταν εξοικειωμένοι και τους δημιουργούσε ανασφάλεια. Αυτό, αποτέλεσε το έναυσμα για τους δύο νέους να δημιουργήσουν ένα σύστημα ενημέρωσης και κρατήσεων με την ονομασία «αλματάκι-κύμα» (hopwave).

Η πλατφόρμα εξυπηρετεί προς το παρόν τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ φέτος κάνει και άνοιγμα στην Κρήτη και συνεργάζεται μόνο με όσους έχουν αυστηρά σταθερά δρομολόγια και μπορούν να υποστηρίξουν ημερήσιες διαδρομές, χωρίς ακυρώσεις.

Η hopwave «ταξίδεψε» και τους κριτές στον μεγάλο διαγωνισμό καινοτομίας Disrupt Greece. Η ομάδα πήρε την τρίτη θέση στον τελικό, κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 5.000.

«Πιστεύουμε πως το Disrupt Greece, με το δίκτυο ανθρώπων που το υποστηρίζει, μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά σε ένα από τα πιο μεγάλα βήματα της πορείας μας. Αυτό που έγινε σαφές από την πρώτη κιόλας μέρα, αφού εξασφαλίσαμε ένα μοναδικό mentoring session με τον επενδυτή Jeff Hoffman» τονίζει ο Γιώργος Πιλπιλίδης.

Ανεβάσαμε ξανά στη «σκηνή» του Disrupt την hopwave για να μας απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις:
disrupt10
Τι προβλήματα λύνει η εταιρεία σας;

Η hopwave έχει στόχο να διευκολύνει την ταξιδιωτική εμπειρία κάθε ταξιδιώτη σε μικρά και μεγάλα νησιωτικά συμπλέγματα. Προσφέρουμε στον ταξιδιώτη έναν απλό και ευχάριστο τρόπο να ανακαλύπτει μοναδικούς προορισμούς, να εντοπίζει τις αγαπημένες του θαλάσσιες εκδρομές και κρουαζιέρες και να κλείνει εύκολα και άμεσα το εισιτήριό του, ενώ παράλληλα διευκολύνουμε τις τις εταιρίες που εκτελούν αυτές τις εκδρομές να διαχειρίζονται τις κρατήσεις τους και να έχουν πρόσβαση σε νέα κανάλια επικοινωνίας με τους επισκέπτες τους.

Ποιοι είναι οι δυνητικοί κίνδυνοι / ρίσκα και πώς σκοπεύετε να τους αντιμετωπίσετε

Έχοντας ξεκινήσει από την Ελλάδα ένα μεγάλο ρίσκο που πήραμε ήταν ότι προσφέρουμε μόνο τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών, τρόπο όχι τόσο οικείο ακόμα για το Ελληνικό κοινό. Ο τρόπος που το αντιμετωπίζουμε είναι με καθοδήγηση και επικοινωνία με τους χρήστες του hopwave καθημερινά, και απαντώντας σε κάθε πιθανό ερώτημά τους.

Πώς πιστεύετε ότι το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα σας αποφέρει χρήματα

Στόχος μας είναι να μπορούμε συνεχώς να διευκολύνουμε την εμπειρία του ταξιδιώτη, χωρίς να τον επιβαρύνουμε με έξτρα κόστη. Για αυτό το λόγο, συνεργαζόμαστε στενά με τους ιδιοκτήτες των εκδρομών και προσπαθούμε να τους προσφέρουμε ότι υπηρεσίες χρειάζονται για την πιο εύκολη διαχείριση της δουλειάς τους, με σκοπό να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους ταξιδιώτες του hopwave.

Έχετε την κατάλληλη ομάδα για να εκτελέσετε σωστά την επιχειρηματική σας ιδέα;

Ως πυρήνας της ομάδας της hopwave, έχουμε δοκιμαστεί αρκετά και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε μελλοντική πρόκληση. Στόχος μας είναι συνεχώς να μεγαλώνουμε με συνεργάτες που έχουν όραμα να αλλάξουν μαζί μας την εμπειρία που ζει ο κάθε ταξιδιώτης μέχρι να κάνουμε το ταξίδι του να κρύβει μόνο ευχάριστες εκπλήξεις. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας και είμαστε σίγουροι πως στην πορεία θα εμφανιστούν όλοι οι απαραίτητοι άνθρωποι.