Η Verve έμαθε στους Έλληνες τι σημαίνει αποτοξίνωση

Η Verve έμαθε στους Έλληνες τι σημαίνει αποτοξίνωση

Οι ιδρύτριες εξηγούν στο Fortunegreece πως έφεραν τους πρώτους αποτοξινωτικούς χυμούς στην Ελλάδα.

Στις 07:00 το πρωί καθημερινά, το εργαστήρι παρασκευής των χυμών Verve γεμίζει από προμηθευτές και προσωπικό, που θα παρασκευάσουν πάνω από  300 χυμούς ψυχρής έκθλιψης (coldpress), οι οποίοι θα διανεμηθούν σε πάνω από 30 σημεία πώλησης στην Αθήνα.

Η Μάρθα και η Κέλλυ Χατζηγιάννη, οι δύο δίδυμες αδερφές που κρύβονται πίσω απ’ την εταιρείαδεν προέρχονται απ’ τον κλάδο της διατροφής και των τροφίμων. Μπορεί το βιογραφικό τους να «κοσμεί» μια μακροχρόνια καριέρα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Μάρκετινγκ, αλλά η αγάπη τους για την υγιεινή διατροφή ήταν αρκετή για να τις παρακινήσει να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο.

Ο βασικός λόγος που αποφάσισαν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους ήταν η εμπειρία που είχαν νέες μαμάδες, όταν και παρατήρησαν πως τα παιδικά snacks του εμπορίου δεν κάλυπταν τις διατροφικές ανάγκες που έχει ένα παιδί. Τουναντίον ήταν υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και συντηρητικά. «Η αρχική μας ιδέα ήταν να παρασκευάσουμε παιδικά snacks, όπως chips και crackers λαχανικών. Η διαδικασία παρασκευής είναι η ίδια, αφού παρασκευάζονται απ’ ότι μένει μετά την πρέσα και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με τους χυμούς. Έλειπε απ’ την αγορά ένας φρέσκος υγιεινός χυμός χωρίς καμία επεξεργασία και ζάχαρη, ο οποίος να είναι συσκευασμένος, αλλά να μη χάνει τις θρεπτικές του ουσίες. Ένας χυμός για μικρούς και μεγάλους» εξηγεί η Μάρθα.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η Verve απ’ τις λέξεις Vitality, Energy, Revitalise, Vigor, Enthusiasm. Με στόχο να γίνει πιο εύκολη η ένταξη της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής στην καθημερινότητα μας.

Η «αρχή» δεν ήταν εύκολη. Μπορεί, όπως παραδέχονται, το προϊόν να τους ήταν γνώριμο απ’ τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, αλλά η δημιουργία μιας δικής σου εταιρείας απαιτεί πολύ περισσότερα. Χρειάστηκε προετοιμασία 8 μηνών μέχρι να πάρει το project τους να πάρει τη τελική του μορφή. Σεμινάρια juicing στο Λονδίνο, έρευνα, συνεργασία με διατροφολόγους για τις συνταγές και άλλες ενέργειες απαιτήθηκαν ώστε τον Ιανουαρίου του 2015 να δημιουργηθεί η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που παρασκευάζει, εμφιαλώνει και διαθέτει cold pressed χυμούς (ψυχρής έκθλιψης).

Σήμερα η εταιρεία προσφέρει 12 χυμούς σε δύο μεγέθη, ανάλογα με την εποχή, 2 γάλατα και ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Μια απ’ τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν η δημιουργία των συνταγών. «Ο κόσμος τρομάζει με την ιδέα ενός πράσινου χυμού» λέει γελώντας η Κέλλυ. «Έπρεπε να φτιάξουμε χυμούς που να είναι υγιεινοί, αλλά ταυτόχρονα και νόστιμοι!» συνεχίζει.  Οι συνταγές και τα προγράμματα χτίστηκαν με τη βοήθεια διατροφολόγου απ’ το Λονδίνο, ώστε να εμπεριέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που ισοδυναμούν με ένα πλήρες γεύμα. Ειδικά τα προγράμματα αποτοξίνωσης.

Η διαδικασία παραγωγής

Η παραγωγή είναι από μόνη της μια πολύπλοκη διαδικασία. «Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται μέσα στο εργαστήριο» εξηγούν οι δύο αδερφές. Όσο για τους προμηθευτές τους και οι δύο παραδέχονται πως είναι ιδιαίτερα αυστηρές με την διαδικασία επιλογής των υλικών. «Προσπαθούμε να έχουμε μόνο Έλληνες παραγωγούς στα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια και των ίδιων των προμηθευτών μας, σήμερα συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους παραγωγούς για να έχουμε τα καλύτερα προϊόντα απ’ το κάθε είδος.»

Η εταιρεία, μάλιστα, είναι πιστοποιημένη με ISO, μια καταξίωση για τις ιδρύτριες της, καθώς τα προϊόντα είναι  ιδιαιτέρως ευαίσθητα και εξαιρετικά ευπαθή στο να αλλοιωθούν.

Ο χυμός παράγεται σε 2 στάδια κάτω από πίεση 3 τόνων και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Με αυτό τον τρόπο ο χυμός δεν οξειδώνεται, και περιέχει 3 με 5 φορές περισσότερα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και ένζυμα. Ο χυμός αφού παραχθεί θα φύγει για τα κανάλια διανομής, σημεία πώλησης τα οποία επιλέγει προσεχτικά  η ομάδα, όπου θα διατηρηθούν φρέσκοι και αναλλοίωτοι στο ψυγείο έως και 4 ημέρες (96 ώρες).

Η παραγωγή εκτός από αρκετά απαιτητική έχει και ιδιαίτερα υψηλό κόστος. «Η διαδικασία είναι χρονοβόρα, απαιτούνται πολλές πρώτες ύλες και υπάρχει και υψηλό ποσοστό φύρας. Το προϊόν μας, όμως, καταλήγει να είναι προσιτό για όσα προσφέρει και αρκετές φορές πιο οικονομικό από χυμούς που προσφέρουν οι καφετέριες», δηλώνει στο Fortunegreece η Μάρθα.

Η εκπαίδευση του κοινού

Και οι δύο τους παραδέχονται πώς το ελληνικό κοινό δεν είναι αρκετά ενημερωμένο, καθώς δεν είναι εξοικειωμένο με την ωμοφαγία και τους χυμούς ψυχρής έκθλιψης. «Πολλοί δεν πίστευαν πώς ένας χυμός που βρίσκεται σε μπουκάλι, έχει τις ίδιες θρεπτικές ουσίες με έναν χυμό που φτιάχνεις σπίτι σου εκείνη τη στιγμή και είναι εξίσου γευστικός», λέει η Μάρθα.

Ακριβώς αυτή ήταν και η δική μας απορία. Κατά πόσο μπορούν να διασφαλίσουν ότι βάζοντας τους φυσικούς χυμούς σε μπουκάλι δεν θα χάσουν τα θρεπτικά τους συστατικά, χωρίς να χρησιμοποιούν συντηρητικά.

Η απάντηση είναι πώς όλα ξεκινούν απ’ τη διαδικασία παρασκευής τους. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας για να φτιάξουμε χυμό, όπως το μπλέντερ ή ο αποχυμωτής δημιουργούν τριβή αλλοιώνοντας τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται σε έναν φυσικό χυμό, γι αυτό και πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. Αντίθετα, η πρέσα επειδή δε θερμαίνεται δίνει καθαρά τις θρεπτικές ουσίες των φρούτων και των λαχανικών. Ακόμα σημαντικό ρόλο παίζει και η άμεση εμφιάλωση τους, ώστε να «κλειδώνονται» οι βιταμίνες. «Οι μελέτες που κάνουμε στα προϊόντα έχουν αποδείξει πως μέχρι και την τέταρτη ημέρα διατηρούν τις βιταμίνες στο 95%. Και εμείς οι ίδιες, όμως, κάνουμε γευστικές δοκιμές για να εξασφαλίσουμε την καλή ποιότητα!» αναφέρουν.

Ειδικά στο κομμάτι του cleansing θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Γι αυτό και σε κάθε κουτί υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πώς να επωφεληθεί κανείς στο μέγιστο από τη διαδικασία αυτή.

Μια αγορά αξίας 2 δισ. δολαρίων

Η βιομηχανία των χυμών και των smoothies αξίζει σήμερα πάνω από 2 δισ. δολάρια παγκοσμίως. Η Κέλλυ δε πιστεύει, όμως, πως είναι “μόδα”, η οποία θα ξεπεραστεί όπως έγινε με άλλα προϊόντα  που έκαναν αίσθηση αρχικά, αλλά μετά ξεπεράστηκαν. Όπως παραδέχεται, σίγουρα υπάρχει μια υπερπροσφορά αυτή τη στιγμή σε κάποιες χώρες, αλλά η υγιεινή ζωή είναι ένας τρόπος ζωής που τον υιοθετείς και μπορείς να δεις τον θετικό αντίκτυπο που έχει στο σώμα σου και στη ψυχολογία. Δεν είναι ένα καινούργιο φαγητό που όλοι θα θέλουν να δοκιμάσουν και μετά θα βαρεθούν.

«Ειδικά με τους ρυθμούς που ζούμε, είναι ο πιο εύκολο τρόπος για να παίρνεις όλες τις θρεπτικές ουσίες, χωρίς να χρειάζεται η προετοιμασία στο σπίτι. Μέχρι τώρα, η επιλογή για σνακ ήταν ένα αμφιβόλου ποιότητος σάντουιτς. Πλέον μπορείς να φας υγιεινά πολύ εύκολα. Έχεις πλέον τι δυνατότητα να καταναλώσεις τόσα φρούτα και λαχανικά σε έναν χυμό, που στο γεύμα δε θα το έκανες», συνεχίζει. «Ειδικά για τα παιδιά, η αξία είναι μεγαλύτερη. Δεν υπήρχε περίπτωση υπό άλλες συνθήκες, να φάνε τόσο σπανάκι ή άλλους συνδυασμούς λαχανικών» προσθέτει η Κέλλυ.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν όσοι παρασκευάζουν χυμούς δεν ακολουθούν τους κανόνες, αλλά προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές.

Τα Προγράμματα Αποτοξίνωσης της Verve Juice

Τα προγράμματα αποτοξίνωσης είναι προσεκτικά μελετημένα και σχεδιασμένα από την διατροφολόγο και σύμβουλο μεταβολισμού στο London Nutrition Clinic, Lisa Blair. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προγράμματα αποτοξίνωσης  (Beginner, Signature και Expert) το οποίο αποτελείται από πέντε χυμούς και ένα γάλα (αμυγδάλου ή cassious) την ημέρα. Όπως μου εξηγούν, ένας καταναλωτής μπορεί να ακολουθήσει το τριήμερο πρόγραμμα μια φορά το μήνα, και το μονοήμερο κάθε εβδομάδα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα οφέλη του προγράμματος πολλά, όπως η αποτοξίνωση και η ξεκούραση του πεπτικού συστήματος, η αποβολή τοξινών απ’ το σώμα, η απώλεια βάρους, η καλύτερη ποιότητα ύπνου, η ενυδάτωση  του οργανισμού, η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και η  βελτιωμένη πίεση.

Μέχρι στιγμής πάνω από 700 άτομα  έχουν ακολουθήσει ένα απ’ τα προγράμματα detox μιας, τριών ή πέντε ημερών, με αρκετούς από αυτούς να το επαναλαμβάνουν.

Μετά την αποτοξίνωση… τι;

Οι μελέτες που έκανε η ομάδα έδειξε πώς το πρόγραμμα αποτοξίνωσης συμβάλει στην απώλεια βάρους. Με το κοινό να αναρωτιέται τι πρόγραμμα διατροφής να ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του detox, η Μάρθα και η Κέλλυ θα συνεργάζονται πλέον με την διατροφολόγο Κωστάρα Χριστίνα παρέχοντας στον κάθε ενδιαφερόμενο ξεχωριστά ένα πρόγραμμα διατροφής αλλά και αποτοξίνωσης με χυμούς προσαρμοσμένο στις δικές του ανάγκες, σε ένα πακέτο με ιδιαίτερη τιμή. «Ο πελάτης θα νιώθει πλέον στο έπακρο τη διαφορά στο σώμα του και θα καταφέρει να αλλάξει τις συνήθειες του» εξηγούν.

Επόμενα βήματα

Μετά απ’ τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πακέτου διατροφής και αποτοξίνωσης, οι δύο αδερφές έχουν ως στόχο την παραγωγή υπό-προϊόντων των χυμών, όπως ακριβώς ήταν και το αρχικό τους όνειρο αλλά και φυσικά τη διανομή των προϊόντων τους σε ακόμα περισσότερα σημεία στην Αθήνα και άλλες περιφέρειες, καθώς και στο εξωτερικό.


Ενδεικτικά μπορείτε επίσης να βρείτε τους χυμούς Verve:
– It Restaurant (Σκουφά 29 , Κολωνάκι)
– Nora’s Deli (Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι)
– Public Store (Σύνταγμα)
– ATHLESIS (Τσακάλωφ 25 Κολωνάκι)
-Καταστήματα Θανόπουλος (Αίαντος & Χαρ.Τρικούπη 164 Νέα Ερυθραία – Ελαιών 38, Νέα Κηφισιά – Δραγούμη 6, Κηφισιά)
– Ηπειρώτισσα (Λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου 32, Βούλα)‪
– Γυμναστήριο Holmes Place Glyfada (Γρηγορίου Λαμπράκη 83, Γλυφάδα)

αλλά και απ’ το website www.vervejuices.gr