Το αεροδρόμιο «φάντασμα» του Ελληνικού

Το αεροδρόμιο «φάντασμα» του Ελληνικού

Δείτε το φωτογραφικό ρεπορτάζ του Reuters για τον παλαιό αερολιμένα των Αθηνών.

To Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού ή απλά Ελληνικό ήταν το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας για πάνω από 60 χρόνια. Οι διάδρομοί του κάποτε έσφιζαν από ζωή και υποδεχόντουσαν τουρίστες από κάθε μεριά του πλανήτη που ήθελαν να θαυμάσουν την Ελλάδα.

Το 2001 έγινε η τελευταία προσγείωση στο αεροδρόμιο.Από τότε παραμένει κλειστό, αν και ορισμένοι από τους χώρους του χρησιμοποιούνται ακόμη. Εκεί κατασκευάστηκε το αμαξοστάσιo του τραμ της Αθήνας και του ΟΑΣΑ. Υπάρχουν βέβαια και τα απομεινάρια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, δύο γήπεδα μπέιζμπολ χωρητικότητας 8.700 και 4.000 θέσεων το καθένα, ένα Κέντρο Κάνοε-Καγιάκ Σλάλομ, ένα κλειστό γήπεδο 14.100 θέσεων και μία αίθουσα Ξιφασκίας 5.000 θέσεων.

Στο μέλλον, μέσα από την επικείμενη επένδυση της Lamda Development, το Ελληνικό αναμένεται να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Προς το παρόν όμως, αποτελεί ένα αεροδρόμιο «φάντασμα». Ο φωτογραφικός φακός του Reuters βρέθηκε στο Ελληνικό και απαθανάτισε κάθε γωνιά του.