Αυτές οι χώρες παραμένουν ακόμη κλειστές λόγω κορωνοϊού
- 06/10/2021, 10:00
- SHARE
Μετά το χτύπημα του κορωνοϊού to 2020, το ένα κράτος μετά το άλλο έκλεισε τα σύνορά του προκειμένου να προστατευτεί από την πανδημία.
Όμως μετά από 18 μήνες απομόνωσης και εγκλεισμού, οι χώρες αρχίζουν να υποδέχονται και πάλι με προσοχή τους ταξιδιώτες, βασιζόμενες σε μια ποικιλία μέτρων ασφαλείας, όπως η επιβολή καραντίνας, test αντισωμάτων και πιστοποιητικών εμβολιασμού.
Υπάρχουν όμως μερικά, απροσπέλαστα, έθνη για τους περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες. Ακόμη και οι ίδιοι οι κάτοικοι χρειάζονται άδεια για να φύγουν από τη χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους ή σημαντικά ταξίδια, και μπορεί να μην τους επιτραπεί να επιστρέψουν εύκολα.
Αυτές είναι οι εννέα χώρες που παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας.
9. Νέα Ζηλανδία
Tα σύνορα έχουν κλείσει από τις 19 Μαρτίου του 2020 και αναμένεται να ανοίξουν στις αρχές του 2022 σταδιακά, εφόσον ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.
8. Αυστραλία
Tα σύνορα έχουν κλείσει από τις 19 Μαρτίου του 2020 για τους διεθνείς ταξιδιώτες και αναμένεται να ανοίξουν κατά τα Χριστούγεννα.
7. Νησιά Φίτζι
Tα σύνορα έχουν κλείσει από το Μαρτίου του 2020 και αναμένεται να ανοίξουν το Νοέμβριο, αφότου το 80% των ενηλίκων εμβολιαστεί.
6. Σιγκαπούρη
Tα σύνορα έχουν κλείσει από το 2020, ενώ πρόσφατα επιτράπηκε σε πλήρως εμβολιασμένους από τη Γερμανία και το Μπρούνεϊ να ταξιδέψουν στη χώρα. Ακόμα ισχύουν κανόνες καραντίνας, η παράβλεψη των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα, ακόμη και φυλάκιση.
5. Κίνα
Τα σύνορα παραμένουν κλειστά για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να μην ανοίξουν μέχρι το δεύτερο μισό του 2022. Παράλληλα, κλείνουν πόλεις που εμφανίζουν κρούσματα, όπως συνέβη με τη μετάλλαξη Δέλτα.
Αν και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισόδου, αλλά ισχύει ακόμα η υποχρεωτική καραντίνα για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες. Ωστόσο, με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο, θα επιτραπεί η είσοδος σε αθλητές και δημοσιογράφους.
4. Καμπότζη
Μετά το κλείσιμο των συνόρων το περασμένο Απρίλιο, η χώρα ανέφερε μηδέν θανάτους, όμως τα κρούσματα αυξήθηκαν το Φεβρουάριο όταν τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι έσπασαν την καραντίνα και οδήγησαν σε διασπορά. Μέχρι στιγμής η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε διπλωμάτες και αξιωματούχους και η χώρα σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τον Νοέμβριο, μειώνοντας την 14 ημερών καραντίνα για τους εμβολιασμένους.
3. Μαλαισία
Η είσοδος στη χώρα απαγορεύεται ακόμα για τους διεθνείς ταξιδιώτες, με πολύ λίγες εξαιρέσεις. Αν και οι περιορισμοί συνεχίζονται και για τους κατοίκους, από την 1η Οκτωβρίου σταμάτησαν οι περιορισμοί για εμβολιασμένο προσωπικό και επισκέπτες σε σπα, ζωολογικούς κήπους και πάρκα.
2. Αργεντινή
Από το 2020, τα σύνορα της χώρας παρέμειναν κλειστά για τους διεθνείς ταξιδιώτες με περιορισμένες εξαιρέσεις. Η μείωση όμως των κρουσμάτων, οδηγεί σε μείωση των περιορισμών από το Νοέμβριο.
1. Ινδονησία
Η χώρα παραμένει κλειστή σε τουρίστες από το 2020, ενώ η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε κατοίκους με άδεια παραμονής και διπλωμάτες. Η εξέλιξη της πανδημίας θα κρίνει αν το Μπαλί, θα μπορεί να “δέχεται” ξένους επισκέπτες από αυτό το μήνα, από χώρες χαμηλού κινδύνου.