Μπερνάρ Αρνό: Ποιος είναι ο «λύκος» της Louis Vuitton που δώρισε 200 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων

Μπερνάρ Αρνό: Ποιος είναι ο «λύκος» της Louis Vuitton που δώρισε 200 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Ευρώπης.

600 εκατομμύρια ευρώ ξεπέρασαν οι δωρεές πάμπλουτων Γάλλων και μεγάλων βιομηχανικών ομίλων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κυβέρνησης Μακρόν για την αποκατάσταση των ζημιών στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Ανάμεσα στους χορηγούς είναι η εταιρείας κολοσσός στο χώρο των καλλυντικών, L’Oreal, η οικογένεια Αρνό με τον διάσημο οίκο μόδας LVMH και ο πολυεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό .

Ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό ανακοίνωσαν τη «δωρεά» 200 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ νωρίτερα η οικογένεια Πινό είχε «υποσχεθεί» ακόμα 100 εκατομμύρια.

«Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Ο όμιλος LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) ιδρύθηκε το 1987 και είναι διεθνώς η μεγαλύτερη επιχείρηση στην κατασκευή και διανομή από επώνυμα ήδη πολυτελείας. Το όνομα προέρχεται από τον οίκο πολυτελείας Louis Vuitton και τα οινοποιεία Hennessy και Moët et Chandon και έδρα της επιχείρησης είναι το Παρίσι.

Τι ξέρουμε όμως για τον πιο πλούσιο άνθρωπο της Ευρώπης;