Δέκα επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια

Δέκα επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια
Photo: pixabay.com
Με τις τεράστιες εξελίξεις στην τεχνολογία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ορισμένες κάποτε πολύτιμες θέσεις εργασίας έχουν εξαφανιστεί.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναφερόμαστε στα επαγγέλματα του μέλλοντος και τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να προσαρμοστεί σε μία συνεχώς αυξανόμενη απαιτητική εργασιακή πραγματικότητα.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και οι διαδικασίες αυτοματοποιούνται, είναι λογικό κάποια επαγγέλματα να αρχίζουν να εξαφανίζονται εντελώς.

Μέχρι το 2030, περίπου 800 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να εξαφανιστούν αποκλειστικά λόγω του αυτοματισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ από 39 έως 73 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν. Ωστόσο, οι προοπτικές δεν είναι όλες άσχημες – μια μελέτη του Παγκόσμιου Ινστιτούτου McKinsey αναφέρει ότι μόλις το 5% των τρεχουσών θέσεων εργασίας θα εξαλειφθούν πλήρως στο μέλλον, εάν υιοθετηθεί η σημερινή τεχνολογία αυτοματισμού, ενώ ορισμένα τμήματα άλλων επαγγελμάτων θα ενσωματωθούν στον αυτοματισμό.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πλεόν. Ας τα δούμε.